Asperger rahatsızlığı nedir?

İçindekiler:

  1. Asperger rahatsızlığı nedir?
  2. Asperger sendromu tedavi edilir mi?
  3. Dahi sendromu nedir?
  4. Aspartam sendromu nedir?
  5. Asperger Sendromu kızlarda görülür mü?
  6. Aspartam zararlı mi?
  7. Aspartam zararlı mı?
  8. Kız çocuklarında otizm olur mu?

Asperger rahatsızlığı nedir?

Asperger sendromu; bir grup nörolojik bozukluk olan otizm spektrum bozuklukları grubunun bir alt türünü oluşturan sağlık sorunudur. İsmini 1944 yılında hastalığı ilk kez tanımlayan Dr. Hans Asperger'den alan bu sendrom, temel olarak insanlarla iletişim kurmada güçlük oluşturmasıyla karakterizedir.

Asperger sendromu tedavi edilir mi?

Asperger sendorumunun tedavisi yoktur ve hayat boyu devam eder. Sendromun semptomlarını iyileştirmeye yönelik birçok terapi uygulanabilir. Çocuğun yaşına ve ihtiyaçlarına uygun davranışsal ve eğitimsel müdahale türleri seçilir. Özellikle aspergerli çocuğun sorunlu olduğu sahalarda çalışılır.

Dahi sendromu nedir?

Asperger sendromuna dahi hastalığı denmesinin sebebi, asperger sendromlu çocukların ya da yetişkinlerin çok derin ilgi alanlarının bulunması yani ilgilendikleri konu hakkında derinlemesine bilgi edinmek için sosyal becerileri ve sosyal çevrelerini terk etmeleri gösterilmektedir.

Aspartam sendromu nedir?

Asperger sendromu çocukluk döneminde başlayan ve sosyal etkileşimi zorlaştıran bir sorundur. En önemli belirtileri aşırı içe kapanıklık, iletişim sorunu ve beceri zayıflığıdır. Tıpkı otizm gibi, asperger sendromu da nedeni tam olarak bilinmeyen ve bir ömür yaşamı etkileyen bir rahatsızlıktır.

Asperger Sendromu kızlarda görülür mü?

Asperger sendromu, erkeklerde kızlara göre 3-4 kat daha fazla görülmektedir ancak profesyonellere göre bu oran 2 kattır. Asperger semptomları bakımından erkeklerde ve kızlarda davranışsal ve bilişsel farklılık görülebilir.

Aspartam zararlı mi?

Aspartamın içeriğinde olan fenilalanin metabolize edilemediği için, kanda birikmeye başlayan bu madde beyinde tahribata neden olur ve en ciddi sonuçlarından biri de zeka geriliğinin oluşmasıdır. PKU'lu kişilerin aspartam alımını sınırlamaları önemlidir.

Aspartam zararlı mı?

Aspartam'ın soruna yol açmamasının nedeni, kan dolaşımına girer girmez yan ürünlere dönüşmesidir. Fakat fenilketonüri (PKU) adlı nadir genetik bozukluğu olan insanlar, aspartamın yan ürünlerinden biri olan fenilalanini parçalayamıyor. Bu yüzden onlar için güvenli değil.

Kız çocuklarında otizm olur mu?

OTİZM ORANLARI Erkeklerde kızlara göre daha sık teşhis edilir, erkeklerde görülme sıklığının kız çocuklarına göre 4 kat olduğu düşünülmektedir. Ancak son yirmi yılda yapılan araştırmalar, erkeklerdeki yüksek oranın kız çocuklarının daha fazla teşhisi ile azaldığı bir eğilim göstermektedir.