Nur Suresi 33 ayet ne için okunur?

İçindekiler:

  1. Nur Suresi 33 ayet ne için okunur?
  2. Nur suresi fazileti nedir?
  3. Nur Suresi 35 ayet ne diyor?
  4. Nur hangi ayette geçiyor?

Nur Suresi 33 ayet ne için okunur?

33. Evlenmeye güçleri yetmeyenler de, Allah kendilerini lütfuyla zengin edinceye kadar iffetlerini korusunlar. Sahip olduğunuz kölelerden "mükâtebe" yapmak isteyenlere gelince, eğer onlarda bir hayır görürseniz onlarla mükâtebe yapın. Allah'ın size verdiği maldan onlara verin.

Nur suresi fazileti nedir?

Alimlere göre nur suresinin okunması günahların affedilmesi ve Allah'ın rızasını kazanmak için önemlidir. Nur suresini okuyan kişi vesvese ve kimi endişelerinden de kurtulur. Nur suresini özellikle göz ağrısı çekenlerin okuması tavsiye edilir. Ayrıca nur suresini okuyan kişilerin imanı da kuvvetlenir.

Nur Suresi 35 ayet ne diyor?

Allah dilediği kimseyi nûruyla hidayete iletir. Allah insanlara (işte böyle) misal verir; Allah her şeyi bilir” (Nûr, 24/35).

Nur hangi ayette geçiyor?

“Allah semaların ve arzın nurudur” meâlindeki âyet (en-Nûr 24/35) genellikle, “Semaları ve yeryüzünü ışıklandıran ve süsleyen Allah'tır” veya, “Allah nurun yaratıcısıdır” şeklinde yorumlanmakla beraber Allah'ın nur olduğu da ifade edilmiştir. Bir hadiste de Allah'a nur denilmiştir (Tirmizî, “Daʿavât”, 82).