Insanın gözüne neden kan oturur?

İçindekiler:

  1. Insanın gözüne neden kan oturur?
  2. Göz kanlanması ne zaman tehlikeli?
  3. Göz içi kanaması nedir?
  4. Bebeklerde göz kanlanması neden olur?

Insanın gözüne neden kan oturur?

Göz kuruluğu, allerjik reaksiyonlar, mikrobik durumlar, yabancı cisimler, travma, ani çıkışlı göz tansiyonu, üveit olarak bilinen göz içi iltihabı, kirpik dibi iltihabı, güneşe ve ultraviyole ışıklara maruziyet, sistemik hastalıklar göz kanlanmasına neden olabilir.

Göz kanlanması ne zaman tehlikeli?

Özellikle tek gözde olan kanlanma, her iki gözde oluşan kanlanmaya göre daha risklidir. Göz kanlanmasına eşlik eden kaşıntı, sulanma, ağrı, ateş, ışık etrafında hare görme ve görme kaybı gibi şikayetlerin varlığında kişi bir an önce göz hekimine muayene olmalıdır.

Göz içi kanaması nedir?

Göz küresinin büyük kısmı, vitreus denilen yumurta akı kıvamında bir sıvı ile doludur. Bu sıvı içine meydana gelen kanamalara göziçi kanama (vitreus hemorajisi) adı verilir. Göziçi kanamalarının birçok sebebi olmakla birlikte büyük kısmı damarsal sebeplerdir.

Bebeklerde göz kanlanması neden olur?

Rüzgarlı havalarda da bebeği uzun süre tutmak da göz kanlanmasına neden olmaktadır. Bebeklerin sigara dumanına ya da fazla derece güneşe maruz kalması da gözlerde kanlanma oluşması nedenleri arasındadır. Ayrıca her insanda olduğu gibi bebekler de uykularını tam alamadıklarında gözlerinde kanlanma gözlenmektedir.