Bipolar depakin ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Bipolar depakin ne için kullanılır?
  2. Depakin nedir ne işe yarar?
  3. Bipolar bozukluk ilaçsız tedavi edilir mi?
  4. DEPAKİN ilacın yan etkileri nelerdir?
  5. DEPAKİN ilacı kimlere verilir?
  6. Depakin Chrono 500 mg ne işe yarar?
  7. Depakin saç döker mi?
  8. DEPAKİN Chrono 500 mg nasıl kullanılır?

Bipolar depakin ne için kullanılır?

bipolar bozukluk tedavisinde kullanılan lityum benzeri ilaç. etken maddesi sodyum valproat. rahatsızlığın mikst episodeları için kullanılır. en bilinen yan etkileri arasında saç dökülmesi, kilo alımı ve uykuya eğilimde artış vardır.

Depakin nedir ne işe yarar?

DEPAKİN, antiepileptikler (epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçlar) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. DEPAKİN, epilepsi (sara) adı verilen bir merkezi sinir sistemi hastalığının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Bipolar bozukluk ilaçsız tedavi edilir mi?

Bu anlamda bipolar bozukluk ilaçsız tedavi edilebilen bir rahatsızlık değildir. Bazı vakalarda görülen az şiddetli semptomlarda da düşük dozda ilaçlı tedavi uygulanmaktadır. Duygudurum düzenleyici ilaçlar özellikle taşkınlık dönemlerinde kullanılan ve atakların kontrol altına alınmasını sağlayan ilaçlardır.

DEPAKİN ilacın yan etkileri nelerdir?

çocuğunuzda tekrarlayan kusmalar, aşırı yorgunluk, karın ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, iştah kaybı, üst karın ağrısı, bulantı, deride ve göz aklarında sararma, bacaklarda şişme, genel keyifsizlik ve epilepsi durumunuzda kötüleşme meydana gelirse hemen doktorunuza söyleyiniz.

DEPAKİN ilacı kimlere verilir?

DEPAKİN, epilepsi (sara) hastalığının tedavisinde kullanılır. Birçok epilepsi türünün tedavisinde etkilidir. DEPAKİN, bipolar bozukluklara (ruhsal durumdaki zıt yönlü değişiklikler) bağlı maninin (taşkınlık nöbeti) tedavisinde ve tedaviye cevap veren hastalarda sürdürüm tedavisi olarak kullanılabilir.

Depakin Chrono 500 mg ne işe yarar?

Bipolar bozukluklara bağlı maninin önlenmesi ve tedavisinde: Tavsiye edilen başlangıç dozu günde 20 mg/kg valproattır. Bipolar bozuklukların devam tedavisi için tavsiye edilen doz günde 1000 mg ila 2000 mg arasındadır. İstisnai durumlarda, doz günde 3000 mg'dan fazla olmayacak şekilde artırılabilir.

Depakin saç döker mi?

Geçici ve doza bağlı saç dökülmesi. (Saçlar yeniden çıktığında öncekine göre daha kıvırcık olabilir). Bunlar DEPAKİN'in yaygın (100 hastanın 1-10'unda görülebilen) yan etkileridir. Bunlar DEPAKİN'in yaygın olmayan (1000 hastanın 1-10'unda görülebilen) yan etkileridir.

DEPAKİN Chrono 500 mg nasıl kullanılır?

Ağızdan uygulanır. DEPAKİN Chrono BT'nin bölünebilir olması ince bir doz ayarlamasına olanak sağlar. Bölünmüş tabletin kapaktaki özel bölmede saklanması tavsiye edilir. Tabletler ezilmemelidir, çiğnenmeden yutulmalıdır ve tercihen yemeklerle birlikte alınmalıdır.