Boşanma davası açmak ücretli midir?

İçindekiler:

  1. Boşanma davası açmak ücretli midir?
  2. Boşanmak için mahkemeye nasıl başvurulur?
  3. Boşanma için nereye müracaat edilir?
  4. Anlaşmalı boşanma davasını tek taraf açabilir mi?

Boşanma davası açmak ücretli midir?

Kişilerin boşanma davası açmak isteyen kişilerin dilekçelerini verip, işlemleri başlatabilmeleri adına yetkili kurumlara ödemesi gereken tutar 450 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Bu ücretin ödenmesiyle beraber kişilerin dava dilekçeleri incelemeye alınmaktadır.

Boşanmak için mahkemeye nasıl başvurulur?

Boşanma davası açmak İçin başvuru yapacak eşin Aile Mahkemesine başvurması gerekir. Kanuna göre boşanmak isteyen eşler, birlikte yaşadıkları yerin mahkemesine başvurmaları öngörülmüştür. Ancak eşlerin ikamet ettikleri yerde Aile Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemesine başvuru yaparak boşanma davası açılabilir.

Boşanma için nereye müracaat edilir?

Boşanma davası açmak için nereye başvurulur: Boşanma davası, kısaca eşlerden herhangi birinin ikametgahının bulunduğu yer Aile Mahkemesinde, aile mahkemesi bulunmayan yerlerde ise Asliye Hukuk Mahkemesinde boşanma davası açılır.

Anlaşmalı boşanma davasını tek taraf açabilir mi?

Anlaşmalı boşanma davası tek taraflı açılabilir mi? Her iki eş boşanma ve boşanmaya bağlı unsurlarsa mutabık ve düzenlenen protokol maddelerini kabul ediyor ise davayı eşlerden birisi açacaktır. Her iki eş davacı konumunda olamayacak, taraflardan birisi dava açacaktır.