Uyap Mahkeme Sorgulama Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Uyap Mahkeme Sorgulama Nasıl Yapılır?
  2. Uyap Vatandaş Portal girişi ne demek?
  3. Uyap Vatandaş Bilgi Sistemi nedir?
  4. e-Devlet ile Uyap a nasıl girilir?

Uyap Mahkeme Sorgulama Nasıl Yapılır?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Uyap Vatandaş Portal girişi ne demek?

Türkiye genelinde, tüm adli ve idari mahkemeler ile icra dairelerinde Vatandaşların elektronik ortamda takip etmek üzere Adalet Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir.

Uyap Vatandaş Bilgi Sistemi nedir?

UYAP e-Vatandaş Bilgi Sistemi; vatandaşa kaliteli, güvenli, etkin hizmetlerin elektronik ortamda ve bürokratik engellere takılmadan kolayca sunulmasını, vatandaşın, adli mekanizmalara internet üzerinden erişmesini ve dosyası hakkındaki kapak bilgilerini öğrenmesini sağlamaktadır.

e-Devlet ile Uyap a nasıl girilir?

1- http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" butonuna tıklanır. 2- Açılan sayfada "E-devlet aracılığı ile giriş" seçeneği ile devam edilir. 3- Kimlik doğrulama sayfasında ilgili alana imza sahibinin TC Kimlik Numarası girilir ve "Devam et" seçeneğine tıklanır.