Engelli memur gece çalışabilir mı?

İçindekiler:

  1. Engelli memur gece çalışabilir mı?
  2. Engelli Memurlar hangi kanuna tabi?
  3. Doğalgaz özürlü indirimi var mı?
  4. Sonradan engelli olan memur ne zaman emekli olur?
  5. Devlet memuru malulen nasıl emekli olur?

Engelli memur gece çalışabilir mı?

Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. ... Devlet Personel Başkanlığının görüşü İş Kanununda yer aldığı gibi “akşam 20: 00 ile sabah 06:00 saatleri arası memurlar için gece çalışma saatleridir” şeklindedir.

Engelli Memurlar hangi kanuna tabi?

5510 a tabi memurlar hakkında engelliliklerinden dolayı uygulanacak olan madde 5510 sayılı Kanunun 28. Maddesi olmaktadır.

Doğalgaz özürlü indirimi var mı?

Elektrik ve doğalgazda indirim yoktur. Türk Telekom Sosyal Tarife engelliler için düzenlenmiştir. Başvuru için engelli raporu,nüfus kağıdı fotokopisi gereklidir.İlgili Telekom Merkezine engelli birey ile ya da vasi kararı ile başvuru yapmalısınız.

Sonradan engelli olan memur ne zaman emekli olur?

1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar 15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.

Devlet memuru malulen nasıl emekli olur?

Malul sayılan memuru Kurumu malulen emekliye sevk işlemini yapar ve emeklilik belgelerini Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderir. Memurun da en az 10 hizmet yılı varsa (sigortalı süreler, memurluk süreleri, esnaflık süreleri, borçlanılan süreler vb. dahil) Sosyal Güvenlik Kurumu bu memura malullük aylığını bağlar.