Cilt kanseri olduğunu nasıl anlarım?

İçindekiler:

  1. Cilt kanseri olduğunu nasıl anlarım?
  2. Cilt kanseri hangi yaşlarda görülür?
  3. Cilt kanseri kimlerde görülür?
  4. Yüz tümörü neden olur?
  5. Cilt kanseri nasıl oluşur?
  6. Cilt kanserine neden olan riskli çalışma alanları?

Cilt kanseri olduğunu nasıl anlarım?

doku sınırlarının düzensiz, girintili çıkıntılı ve pürüzlü olması, lezyonda birden fazla renk veya renk tonunun bulunması, lezyon çapının 5 mm'den daha büyük olması, belli bir zamanda lezyonun renginde veya şeklinde değişiklik meydana gelmesi şeklinde sıralanabilir.

Cilt kanseri hangi yaşlarda görülür?

Kızıl ve sarı saçlı, beyaz tenli, mavi veya yeşil renk gözlü ya da çilli kişilerde cilt kanseri riski artmaktadır. Yaş: Melanom sıklıkla 15-29 yaş arası gençlerde gözükmekle birlikte en sık 25-29 yaş grubu arasında görülür (özellikle genç bayanlarda). Ancak ileri yaşlarda da görülebilir.

Cilt kanseri kimlerde görülür?

En çok risk altında olanlar açık tenliler, ciltlerinde kolayca çillenme olanlar, çok fazla sayıda beni (nevüs) olanlar ve bunların değişik şekil ve boyutta olması, ailesinde cilt kanseri bulunanlar, açık havada fazla zaman geçirenler, ekvatora yakın bölgelerde, yüksek rakımlı veya yıl boyunca yoğun güneş ışığına maruz ...

Yüz tümörü neden olur?

Cilt kanseri DNA'sında hatalar (mutasyonlar) meydana geldiğinde cilt kanseri oluşur. Mutasyonlar hücrelerin kontrolden çıkmasına ve bir kitle halinde kanser hücresi oluşturmasına neden olur. En çok güneş ışığından kaynaklanan ultraviyole (UV) ışık maruziyeti, cilt kanserinin en sık rastlanan nedenidir.

Cilt kanseri nasıl oluşur?

Cilt kanseri, cilt hücrelerinin DNA'sında bir hata (mutasyon) meydana geldiğinde ortaya çıkar. Bu mutasyonlar hücrelerin kontrol edilemez şekilde büyümelerine neden olurlar ve kanserli hücrelerden meydana gelen bir kitle oluştururlar.

Cilt kanserine neden olan riskli çalışma alanları?

Özellikle açık alanda çalışmak zorunda kalan kişiler, çiftçiler, inşaat çalışanları, yelken, sörf gibi açık hava sporuyla uğraşanlar ve çok sık solaryuma girenler risk altındadır. Bu kişilerde cilt kanseri yaştan bağımsız olarak ortaya çıkabildiği için koruma önlemlerini mutlaka almak gerekmektedir.