Ayşelerin nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Ayşelerin nasıl yazılır TDK?
  2. Özel isimlere gelen ile eki nasıl yazılır?
  3. Isimlere gelen ekler nasıl yazılır?
  4. Ahmet de mi te mi?
  5. Türkiye kelimesine gelen ekler nasıl yazılır?
  6. Ali'nin nasıl yazılır?
  7. Alim nasıl yazılır TDK?
  8. Ali'ye mi ali e mi?
  9. Ayşe'den nasıl yazılır?

Ayşelerin nasıl yazılır TDK?

Ayşeler e yazarken ler den sonra kesme işareti konur mu? yoksa birleşik mi yazılır? Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz diye biliyırum.Doğrusu Ayşelere olacak yanl.

Özel isimlere gelen ile eki nasıl yazılır?

ile, ünlüyle biten kelimelere bitişik olarak yazıldığında araya y ünsüzü girer ve başındaki i ünlüsü düşer: arkadaşı-y-la (arkadaşı ile), çevre-y-le (çevre ile), sürü-y-le (sürü ile), yapı-y-la (yapı ile) vb. Bize kalırsa, özel isimlere gelen "ile" sözcüğü kesme işaretiyle ayrılmalı.

Isimlere gelen ekler nasıl yazılır?

Özel isimlere gelen eklerin yazılışı
  1. Özel adların aldığı yapım ekleri kesme imi ile ayrılmaz. ...
  2. Özel adların sonlarına gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılır. ...
  3. Özel adlardan türeyen sözcüklerin aldığı çekim ekleri ve kurum, kuruluş, bakkal, okul, belediye vb. kesme işaretiyle ayrılmaz.
Daha fazla öğe...

Ahmet de mi te mi?

Not: Bu bağlacın ta/te biçimi yoktur. Ahmet te Türkçe öğreniyor. Bu bağlaç cümleden çıkarıldığında cümle yine anlamlı olur. Ahmet de Türkçe öğreniyor.

Türkiye kelimesine gelen ekler nasıl yazılır?

UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin ...

Ali'nin nasıl yazılır?

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] Özel isimlerin, i, e, de, den, in, le, ce ekleri getirilince kesme işareti kullanılır. Örnekler: Ali'yi, Ali'ye, Ali'de, Ali'den, Ali'nin, Ali'yle, Ali'ce gibi.

Alim nasıl yazılır TDK?

Alim kelimesini günlük hayatta cümlede sıkça kullandığımız kullanım şekli isim olarak kullanımıdır. Örnek olarak; "Alim ile oturan mertebe alır." cümlesi alim kelimesinin cümlede isim olarak kullanılmıştır.

Ali'ye mi ali e mi?

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] Özel isimlerin, i, e, de, den, in, le, ce ekleri getirilince kesme işareti kullanılır. Örnekler: Ali'yi, Ali'ye, Ali'de, Ali'den, Ali'nin, Ali'yle, Ali'ce gibi.

Ayşe'den nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ayşe Hanım'dan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ayşe Hanımdan şeklinde olmalıdır.