İşitme kaybı tedavisi mümkün mü?

İçindekiler:

  1. İşitme kaybı tedavisi mümkün mü?
  2. İşitme kaybının neden olduğu problemler?
  3. İşitme kaybı geçici midir?
  4. Sensorinöral işitme kaybı bilateral nedir?
  5. Orta derecede işitme kaybı kaç dB?

İşitme kaybı tedavisi mümkün mü?

İşitme kaybı; sorunun kaynağına göre ilaç, işitme cihazı ve ameliyat ile tedavi edilebilir.

İşitme kaybının neden olduğu problemler?

Akut olan işitme kaybı bir ani idiyopatik işitme kaybı, viral enfeksiyon, bakteriyal enfeksiyon, yarım daire kanalları sıvısındaki anormallikler, damarsal problemler, travma, tümörler, otoimmün, sinir sistemiyle ilgili problemler, ilaç yan etkisi sebebiyle olabilir.

İşitme kaybı geçici midir?

Gürültülü bir konserden sonra kulaklarınızın çınlaması gibi bazı durumlarda, işitme kaybı geçicidir. Ama çoğunlukla işitme kaybı kalıcıdır, çünkü işitmenize yardımcı olan mekanizmalar hasar görmüştür.

Sensorinöral işitme kaybı bilateral nedir?

Sensörinöral işitme kaybı, üç tip işitme kaybından en sık görülenidir Bu tip işitme kaybı; iç kulaktaki tüylü hücreler, beyne giden sesi aktaran sinirler veya beynin kendisi zarar gördüğü zaman meydana gelir. Çoğunlukla doğal yaşlanma süreci veya gürültüye/yüksek sese maruz kalma buna neden olur.

Orta derecede işitme kaybı kaç dB?

55-70 dB arasında ise Orta derecede İşitme Kaybı, Düşük ve orta şiddetteki sesleri duymakta sıkıntılar yaşanır, gürültülü ortamlarda konuşulanları anlamak çok zordur. Mutlaka işitme cihazı kullanılmalıdır. 70-90 dB arasında ise İleri Derecede İşitme Kaybı, Sadece yüksek şiddetteki sesleri duyar ama anlayamaz.