Teşvik Nasıl Alınır?

İçindekiler:

  1. Teşvik Nasıl Alınır?
  2. Devletlerin Turizm Yatırım Teşvikleri Nelerdir?
  3. Türkiyede kaç tane yatırım teşvik bölgesi var?
  4. Teşvik verilen iller hangileri?
  5. 6 bölge teşvikleri 2020 nelerdir?
  6. Hangi sektörlere yatırım teşvik veriliyor?
  7. 5 bölge teşviki nedir?
  8. Devlet teşvik hangi sektörler var?
  9. 6 bölge teşviki nedir?
  10. 6 bölge ne demek?
  11. Yatırım teşvik belgesi nasil alinir 2020?

Teşvik Nasıl Alınır?

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ NEDİR VE NASIL ALINIR Yatırım Teşvik Belgesi almak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına (önceden Ekonomi Bakanlığı) müracaat edilmesi gerekmektedir. Bakanlık incelemesinin ardından eksiksiz müracaatlar uygun bulunması halinde Yatırım Teşvik Belgesinin düzenlenmesi ile sonuçlandırılabilmektedir.

Devletlerin Turizm Yatırım Teşvikleri Nelerdir?

TURİZM YATIRIM TEŞVİKLERİ NELERDİR ?
  • Yatırım Yeri Tahsisi.
  • KDV İstisnası
  • Gümrük Vergisi Muafiyeti.
  • Vergi İndirimi.
  • Sigorta Primi Desteği.
  • Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği.
  • Gelir Vergisi Stopajı Desteği.
  • Faiz / Kar Payı Desteği.

Türkiyede kaç tane yatırım teşvik bölgesi var?

Teşvik uygulamaları açısından illerin gelişmişlik düzeyine göre Türkiye'nin yatırım teşvik bölgeleri altıya ayrılmıştır: 1.

Teşvik verilen iller hangileri?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2017 yılında damızlık düve yetiştiriciliğinde yüzde 50 hibe desteği sağlanacak illeri, Ankara, Bayburt, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kırklareli, Malatya, Manisa, Niğde, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon olarak belirledi.

6 bölge teşvikleri 2020 nelerdir?

Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi 6. bölgede uygulanan başlıca bölgesel teşvik tedbirleridir.

Hangi sektörlere yatırım teşvik veriliyor?

Ülkenin kalkınabilmesi için bu kadar önemli olan yatırımların artmasını teşvik amaçlı, her yıl milyonlarca lira destek verilmektedir. Destek verilen sektörlere baktığımızda tarım, hayvancılık, turizm, üretim, hizmet, endüstri, ar-ge, yazılım, enerji ve benzerlerini görmekteyiz.

5 bölge teşviki nedir?

5. Bölge Teşvikleri - Bölgesel Yatırım Teşvik sistemi kapsamında 5. bölge olarak belirlenmiş iller için Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında özel olarak verilen desteklerdir. Diğer bölgelerden daha yüksek oranda teşvik alırlar.

Devlet teşvik hangi sektörler var?

Destek verilen sektörlere baktığımızda tarım, hayvancılık, turizm, üretim, hizmet, endüstri, ar-ge, yazılım, enerji ve benzerlerini görmekteyiz.

6 bölge teşviki nedir?

Bölge Teşvikleri - Bölgesel Yatırım Teşvik sistemi kapsamında 6. bölge olarak belirlenmiş iller için Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında özel olarak verilen desteklerdir.

6 bölge ne demek?

Terör olayların yoğun olduğu ve bu nedenle önemli teşviklerin sağlandığı 6. Bölge, Diyarbakır, Van, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt, Ağrı, Muş, Kars, Bitlis, Şırnak, Iğdır, Hakkari, Ardahan ve Bingöl olmak üzere toplam 15 ili kapsıyor.

Yatırım teşvik belgesi nasil alinir 2020?

2020 yılında Yatırım Teşvik Belgesi Başvurusu yapmak isteyen bir yatırımcı E-TUYS üzerinden elektronik imzası ile başvuru yapabilecek veya yetkilendirilen kişi ya da kurumlar aracılığıyla başvurusunu tamamlayarak Yatırım Teşvik Belgesini alabilecektir.