Fıtık yaması nedir?

İçindekiler:

  1. Fıtık yaması nedir?
  2. Fıtık enfeksiyon yapar mı?
  3. Göbek fıtığına yama nasıl yapılır?
  4. Kasık fıtığında hangi ameliyat yöntemleri kullanılır?
  5. Kasik fitigi kac gunde iyilesir?
  6. Kasık fıtığı ameliyatından ölen var mı?
  7. Kasık fıtık ameliyatı nasıl tedavi edilir?
  8. Erkeklerde fıtık ameliyatı kaç saat sürer?

Fıtık yaması nedir?

Yama, karıniçi basıncının fıtığın tekrarlamasına yol açmasına sadece kendi direnci ile değil aynı zamanda hastanın kendi dokuları ve hücreleri ile bütünleşerek oluşturduğu yeni ve güvenilir doku ile engel olmaktadır. Polipropilen yamanın etkinliği ve güvenilirliği sayısız çalışma ile kanıtlanmış ve kabul edilmiştir.

Fıtık enfeksiyon yapar mı?

Her cerrahi girişimin olduğu gibi, fıtık onarımının da komplikasyonları vardır. Bunlardan birisi de yama enfeksiyonlarıdır. Fıtık ameliyatlarında, olguların 10%'unda yama enfeksiyonu görülmektedir. Bunda; hastaya, tekniğe, ameliyat seyrinde olan olaylara ve son olarak da yamaya bağlı nedenler söz konusu olabilir.

Göbek fıtığına yama nasıl yapılır?

Yama karın içinden konulduğu için tekrar neredeyse yok denecek kadar azdır. Çünkü karın içine konan yama karındaki küçük kesiden karın içine sokulup şemsiye gibi içerde açılarak yerleştirilir ve fıtık bölgesinin kenarlarından daha uzak alana kadar defekti kapatır.

Kasık fıtığında hangi ameliyat yöntemleri kullanılır?

Kasık fıtığı onarımında, geleneksel açık yöntemler ya da kapalı dediğimiz laparoskopik yöntemler uygulanabilir. Her iki teknikle yapılan fıtık onarımları tatminkar sonuçlar sağlar.

Kasik fitigi kac gunde iyilesir?

Ameliyat sonrası dönemde hastaların iyileşmesi fıtık nedeni, fıtığın büyüklüğü ve fıtık yerine bağlı olarak değişmektedir. Basit fıtıklarda hastalar ameliyattan bir gün sonra taburcu olabilirken, ilerlemiş fıtıklarda bu süre 3 ya da 4 güne kadar uzayabilmektedir.

Kasık fıtığı ameliyatından ölen var mı?

Hayati risk söz konusu olmamıştır. Aşağıdaki bilimsel yayın,boğulmuş karın duvarı fıtığı nedeniyle acil şartlarda ameliyat edilen yetişkinlerde %2.9 oranında ölüm görüldüğünü, bu vakaların %82'sinin 60 yaş üzerinde olduğunu bildirmektedir.

Kasık fıtık ameliyatı nasıl tedavi edilir?

Açık ameliyat yönteminde fıtığın olduğu kasığa 6-7 cm'lik bir kesi yapılır ve buradan girilerek fıtık içindeki organlar karın içine atılır ve yırtık bölgenin üstü dikilir. Çoğunlukla dokular zayıf olduğundan dolayı bu dikilen bölgenin üzerine ayrıca sentetik bir fıtık yaması (Mesh) yerleştirilir.

Erkeklerde fıtık ameliyatı kaç saat sürer?

Kasık fıtığı ameliyatı -ister açık yöntemle yapılsın, ister kapalı yöntemle- yaklaşık 1 saat kadar sürer. Hastanın anesteziden tam olarak uyanması ve yatağına geri dönmesi yaklaşık 75-90 dakikayı bulur. Hasta fıtık ameliyatı sonrası yatağına tam uyanmış halde geri döner.