Beykent geçme notu kaç?

İçindekiler:

  1. Beykent geçme notu kaç?
  2. Ara sınav ve dönem sonu sınavları sınav tarihinden itibaren kaç gün içerisinde ilan edilmelidir?
  3. Yüksek Onur Öğrencisi agno kaç olmalı?
  4. Üniversitede eğitim öğretim 1 yarıyıl en az kaç gün olmalıdır?
  5. Teorik ve uygulama derslerinde devamsızlık hakkı oranı nedir?
  6. ADYU geçme notu kaç?
  7. Adıyaman Üniversitesi ders geçme notu kaç?
  8. Mezuniyet başarı notu 4 üzerinden kaç olmalı?
  9. 2547 sayılı Kanun 44 maddesi c fıkrası nedir?

Beykent geçme notu kaç?

Sınıf geçme puanı 100 puan üzerinden en az 50 puan olmalıdır. ç) Yıl içinde yapılan Ders Kurulu Sonu Sınavlarının puan ortalaması 75 ve üzerinde olan öğrenciler isterlerse Ders Kurulları Yılsonu Genel Sınavına girmezler. Bu durumda yıl içi Ders Kurulu Sonu Sınavlarının ortalaması sınıf geçme puanı olarak belirlenir.

Ara sınav ve dönem sonu sınavları sınav tarihinden itibaren kaç gün içerisinde ilan edilmelidir?

(6) Öğretim elemanları, öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesine yönelik olarak yapılan ara sınavların ölçme-değerlendirme sonuçlarını, sınavların yapılıp teslim edildiği tarihi takip eden en fazla beş iş günü içinde öğrenci otomasyon sistemine girmek suretiyle öğrencilere ilan eder.

Yüksek Onur Öğrencisi agno kaç olmalı?

(3) Yabancı dil hazırlık programında geçen süre hariç, önlisans ve lisans programlarını dört normal eğitim öğretim süresi içerisinde tamamlayarak mezuniyet durumuna gelen öğrencilerden mezuniyet transkriptinde AGNO'sı 3,50 ve daha yüksek olan öğrenci yüksek onur öğrencisi; en az 3,00-en çok 3,49 olan öğrenci ise onur ...

Üniversitede eğitim öğretim 1 yarıyıl en az kaç gün olmalıdır?

MADDE 7 – (1) Üniversitede eğitim-öğretim, sınıf geçme veya ders geçme esaslarına göre yapılır. Ders geçme esası uygulanan birimlerde eğitim-öğretim dönemi, güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Her bir yarıyıl en az 70 iş gününden oluşur.

Teorik ve uygulama derslerinde devamsızlık hakkı oranı nedir?

b) Teorik ve uygulamalı olarak işlenen derslerde, teorik ve uygulamalar için ayrı, ayrı devamsızlık hakkı uygulanır. Bir dersin teori ders saatinin % 30 un dan, uygulama ders saatinin % 20 sin den fazla devamsızlık yapan öğrenci, bu dersten devamsızlıktan kalmış sayılır ve sınav hakkını kaybeder.

ADYU geçme notu kaç?

Akademik danışmanın olumlu görüşüyle önceki yarıyıldan aldığı derslerin tümünden başarılı olan ve genel not ortalaması 3.00 ve üzerinde olması durumunda, öğrenci bulunduğu yarıyılda bir yarıyılda alınmasına müsaade edilen toplam 40 AKTS miktarını aşmayacak şekilde üçüncü yarıyıldan itibaren üst yarıyıldan da ders veya ...

Adıyaman Üniversitesi ders geçme notu kaç?

a) Bir dersten AA, BA, BB, CB veya CC notlarından birini almış olan bir öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten DC veya DD notu alan bir öğrenci mezun olma aşamasında 2,00 GNO'na erişmiş olmak koşuluyla o dersi başarmış sayılır. c) Bir dersten FD veya FF notu alan bir öğrenci o dersten başarısız olmuş sayılır.

Mezuniyet başarı notu 4 üzerinden kaç olmalı?

(2) Mezuniyet genel ağırlıklı not ortalaması 4,00 üzerinden hesaplanır ve öğrenim durumu belgesi üzerinde belirtilir. Lisans ve önlisans diploması verilebilmesi için öğrencinin genel not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir.

2547 sayılı Kanun 44 maddesi c fıkrası nedir?

Azami Öğrenim süresi sonunda mezun olamayan öğrencilere ; devam koşulunu yerine getirerek başarısız oldukları tüm dersler için ders sayısına bakılmaksızın iki ek sınav hakkı verilir.