Spor lisesine kaç puanla girilir 2021?

İçindekiler:

  1. Spor lisesine kaç puanla girilir 2021?
  2. Spor Lisesi kayıt nasıl yapılır?
  3. Spor lisesi puanı nasıl hesaplanır?
  4. Spor Lisesine gitmek için LGS gerekli mi?
  5. Spor lisesi kayıtları ne zaman 2021?
  6. Spor lisesini bitirince ne olunur?

Spor lisesine kaç puanla girilir 2021?

Spor lisesi yetenek sınavında neler yapılıyor? Yetenek sınavında adayların değerlendirmesi 100 (puan) üzerinden yapılır. Bu puanın % 70'i alınır.

Spor Lisesi kayıt nasıl yapılır?

8'inci sınıfı bitiren ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencileri Spor Liselerine başvuru yapabilir. Spor liselerine giriş için kayıtlar haziran ayında alınmaktadır. Spor liselerine başvuru için LGS şartı yoktur. Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır.

Spor lisesi puanı nasıl hesaplanır?

*Yetenek sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70' ile ortaokul başarı puanının %30'u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılır.

Spor Lisesine gitmek için LGS gerekli mi?

8'inci sınıfı bitiren ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencileri Spor Liselerine başvuru yapabilir. ... Spor liselerine başvuru için LGS şartı yoktur. Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır.

Spor lisesi kayıtları ne zaman 2021?

26 TEMMUZ 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E-Okul sistemi üzerinden duyurulacaktır. KAYITLARIN YAPILMASI: Öğrencilerin kayıtları 26 TEMMUZ 6 AĞUSTOS 2021 tarihlerinde yapılacaktır.

Spor lisesini bitirince ne olunur?

Spor Lisesi mezunları, spor tesisi yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda çalışabilirler. Ayrıca tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği kapsamında spor lisesi mezunlarına 1´inci kademe antrenörlük (yardımcı antrenör) belgesi verilecek.