Mevlit Kandilinde cinsel ilişkiye girilir mi?

İçindekiler:

  1. Mevlit Kandilinde cinsel ilişkiye girilir mi?
  2. Mübarek gecelerde birlikte olunur mu?
  3. Gunduz iliskiye girmek caiz mi?
  4. Kandiller de iliskiye girmek gunah mi?
  5. Bayramda eşiyle iliskiye girmek gunah mi?

Mevlit Kandilinde cinsel ilişkiye girilir mi?

"KANDİLLERDE BİRLİKTELİK OLABİLİR" Kandillerde eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan herhangi bir mahsuru olmadığını belirten Nihat Hatipoğlu, "Kandillerde evlenmenin, gerdeğe girmenin, eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan bir mahsuru yok. Günah değil.

Mübarek gecelerde birlikte olunur mu?

Diyanet bu konuda yaptığı açıklamada "kandil geceleri için eşler arasında cinsel ilişki yasağı söz konusu değildir." dedi. Dini bayramlarda eşler arasında cinsel ilişki yasak mıdır? ... Yani mübarek gecelerde eşler arasında cinsel ilişki günah ve haram değildi.

Gunduz iliskiye girmek caiz mi?

CEVAP: Eşler arasında ilişkinin yasak olduğu günler, geceler yoktur. Cuma, Kandil ve bayram gecelerinde de ilişkiye girilebilir.

Kandiller de iliskiye girmek gunah mi?

Kandillerde eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan herhangi bir mahsuru olmadığını belirten Nihat Hatipoğlu, "Kandillerde evlenmenin, gerdeğe girmenin, eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan bir mahsuru yok. Günah değil.

Bayramda eşiyle iliskiye girmek gunah mi?

Diyanet İşleri'nin açıklamasına göre Bayramda eşlerin cinsel ilişkiye girmelerinde bir engel yoktur. Oruç, imsak (fecr-i sadık) vaktinden güneşin batımına kadarki süre içinde yeme, içme ve cinsel ilişkiden, ibadet niyetiyle uzak durmaktır. ... Ramazan geceleri için yeme, içme ve cinsel ilişki yasağı söz konusu değildir.