Diş neden beyaz olmaz?

İçindekiler:

  1. Diş neden beyaz olmaz?
  2. Parlak dişler için ne yapılmalı?
  3. Dişe beyaz rengi veren nedir?
  4. Beyaz diş Sağlıklı mıdır?

Diş neden beyaz olmaz?

Yetersiz ağız bakımı da yine mine tabakasında renk değişikliklerine neden olur. Çocukluk döneminde geçirilen sarılık gibi ağır hastalıklar, bebeklik ve diş gelişimi sırasında geçirilen ateşli hastalıklar dişlerde renk bozuklukları oluşturabilir.

Parlak dişler için ne yapılmalı?

Düzenli diş bakımı Beyaz ve parlak dişlerin en temel yolu elbette ki, diş bakımını düzenli olarak yapmaktan geçiyor. Dişlerinizi günde en az 2 kere olacak şekilde fırçalamak, diş ipi, arayüz fırçası, gargara gibi hijyen ürünlerini düzenli kullanmak, dişlerinizi istediğiniz forma getirecektir.

Dişe beyaz rengi veren nedir?

Ağızda direkt olarak gördüğünüz diş tabakası, hemen dişetlerinin üzerinde yer alan ''mine'' tabakasıdır. Minenin doğal rengi beyazdır ancak yarı saydam oluşu nedeniyle altındaki tabakaların rengini de yansıtmaktadır.

Beyaz diş Sağlıklı mıdır?

Yiyecek ve içeceklerden kaynaklı lekeler dişin rengini etkilemekle beraber, bu renk değişimi dişlerin sağlıksız olduğu anlamına gelmez. Dişleriniz inci gibi olsa bile diş eti hastalıkları ve çürük olabilir. Aynı şekilde dişleriniz tümüyle sağlıklı, ama rengi sarı, hatta kahverengimsi bile olabilir.