Yaz lastiğinde ne yazar?

İçindekiler:

  1. Yaz lastiğinde ne yazar?
  2. Lastik üzerindeki ZR ne demek?
  3. Lastikteki tl ne demek?
  4. Petlas ZR ne demek?
  5. Primacy 4 S1 ne demek?
  6. 95v XL ne demek?
  7. Primacy 4 e ne demek?
  8. Michelin Primacy 4 S2 ne demek?

Yaz lastiğinde ne yazar?

Lastik Üzerindeki Yazıların Anlamı 175: Lastik taban genişliği (Kullanılan ölçü birimi milimetredir.). 75: Yanak genişliğinin lastik taban genişliğine oranı (% değeri). R: Lastiğin radial (telli) olduğunu gösterir. 20: Lastik iç çapı, jant ölçüsüdür (Kullanılan ölçü birimi inçtir.).

Lastik üzerindeki ZR ne demek?

Lastiğin yapısına ve çalışma şartlarına göre soğuk lastiğe uygulanması gereken hava basınç değeridir. ... Örneğin 245/40 ZR 98W ve 285/40 ZR 103 Y lastik ebatları, aynı hız kategorisinde (yani ZR: ikisi de 240'dan yukarıda hıza dayanıklı radyal lastik) olmalarına karşın farklı hız sembollerine sahiptirler.

Lastikteki tl ne demek?

TL: Tubeless (iç lastiksiz). Halk dilinde “dubleks” olarak bilinir. TT: Tube-Type (iç lastikli).

Petlas ZR ne demek?

Hız Kategorisi "VR" Eski tanımlama. Hız kapasitesi 300 km/s'i geçmeyen araçlar için. ZR + Hız Sembolü "Y" Sadece geçis periyotları içindir.

Primacy 4 S1 ne demek?

S1 = Lastiğin Peugeot marka araçlar için önerilen orijinal ekipman lastiği olduğunu ifade etmektedir. Diğer araçlar tarafından kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

95v XL ne demek?

V ve H harfleri ise lastiğin hız endeksidir. Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, 240 km/saat; H endeksi ise 210 km/saat değerlerine denk gelmektedir. XL işareti ise lastiğin yanağının güçlendirildiğini belirtmektedir.

Primacy 4 e ne demek?

MICHELIN Primacy 4 lastiği, yaz aylarında tüm sürüşleriniz için güvenli seçimdir. MICHELIN EverGrip Teknolojileri, %22 daha fazla su tahliyesi sağlayarak ıslak zeminlerde kontrolü elinizde tutmanıza olanak tanıyan sırt deseni ile ıslak zeminlerde mükemmel fren performansı [3] sunar.

Michelin Primacy 4 S2 ne demek?

Lastik Michelin Primacy 4 S2 Kompakt otomobillere ve uzun yol araçlarına uygun, son kilometreye kadar güvenilir lastik. Aşınmış durumda bile yağmurlu havalarda optimize edilmiş frenleme. Eşsiz kilometre ömrü.