Konya şelale nerede?

İçindekiler:

  1. Konya şelale nerede?
  2. Göksu Şelalesi nereye akıyor?
  3. Konya Göksu Yerköprü Şelalesi kaç km?
  4. Konya'da hangi şelaleler var?
  5. Yerköprü Şelalesi hangi ilimizde?
  6. Göksu Nehri üzerinde yer alan şelalenin adı nedir?

Konya şelale nerede?

Konya'ya yaklaşık 110 km uzaklıkta Hadim İlçesi sınırları içerisindedir. Şelaleye gidebilmek için Konya'dan Karaman istikametinde giderken sağ tarafda Güneysınır ilçesi tabelası görünür.

Göksu Şelalesi nereye akıyor?

Bu yazımızda sizlere Konya'nın Hadim ilçesindeki Göksu Nehri üzerindeki Göksu Şelalesi'nden bahsettik. Akdeniz'e dökülen Göksu Nehri, Mersin'in Mut ilçesinden de geçiyor ve burada da Yerköprü Şelalesi adı verilen bir şelale daha bulunuyor. Yani Göksu Nehri üzerinde iki farklı Şelale bulunuyor.

Konya Göksu Yerköprü Şelalesi kaç km?

Yerköprü Şelalesi, Konya'nın Hadim İlçesi'nde, Konya merkeze 110 kilometre uzaklıkta, Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir.

Konya'da hangi şelaleler var?

Konya Şelaleleri
  • Konya Şelaleleri.
  • Yerköprü Şelalesi (Göksu Şelalesi)
  • Aygır Dibi Şelalesi.
  • Çetmi Şelalesi.
  • Tekke Kent Ormanı

Yerköprü Şelalesi hangi ilimizde?

Yerköprü Şelalesi, Mersin ili merkezden yaklaşık olarak araçla 2,5 saat sürmektedir. Silifke-Mut arası uzanan yol bir kanyondan geçmekte olup bu süre zarfında sürücülere Göksu Nehri'nin eşsiz manzaraları eşlik etmektedir.

Göksu Nehri üzerinde yer alan şelalenin adı nedir?

Anadolu topraklarındaki önemli nehirlerden biri olan Göksu Nehri, Yerköprü'de mağaranın içine giriyor ve burada kayboluyor. Bölgedeki bir diğer akarsu olan Karasu Çayı da Göksu Nehri'nin yaklaşık 25 metre üzerinden aktıktan sonra Yerköprü Şelalesi'ni oluşturuyor ve Göksu Nehri'nin üzerine dökülüyor.