İmplant ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. İmplant ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Implant diş çok can acıtır mı?
  3. İmplant ameliyatı nedir?
  4. İmplant nedir tanımı?

İmplant ameliyatı nasıl yapılır?

İmplant, diş kökü görevini üstleneceği için özel bir matkap kullanılarak diş oyulur. İmplant bu oyuğa yerleştirilerek vidalanır. Diş etinin kesilen bölgesiyle implantın üzeri örtülür ve bölgeye 1- 2 dikiş atılır. Çene kemiğine yerleştirilen implantın kemikle bütünleşmesi için 2 ila 6 ay kadar beklenir.

Implant diş çok can acıtır mı?

Ancak diş implantının sağlayacağı yararlar ve hızlı iyileşme süreci, operasyon sürecinde yaşanacak az miktarda rahatsızlıkları hastalara unutturmaktadır. Cerrahi bir işlem olan implant operasyonun dan önce hastaya lokal anestezi uygulanır. Bu yüzden cerrahi işlem sırasında hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmez.

İmplant ameliyatı nedir?

Koklear implant ameliyatı genel anestezi altında yapılan ve yaklaşık 2 ila 4 saat arasında süren bir ameliyattır. Bu ameliyatta, cerrah kulağın arkasına bir kesik açar ve kafatasındaki (mastoid) kemiği aralar. Cerrah daha sonra kokleada küçük bir delik oluşturarak dahili cihazın elektrot dizisini bu delikten geçirir.

İmplant nedir tanımı?

İmplant, vücut içerisine ve canlı dokulara yerleştirilen cansız maddeleri ifade eder. (Dental) implantlar (diş implanları), eksik olan veya birkaç dişin işlev ve estetiğini iade etmek için çene kemikleri içinde açılan yuvaya yerleştirilen, genellikle titanyum esaslı vida veya kök şeklinde yapılardır.