Hormon bozukluğu olduğu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Hormon bozukluğu olduğu nasıl anlaşılır?
  2. Hirsutizm testi nasıl yapılır?
  3. Hormon bozukluğu neden olur?
  4. Kadınlarda hormon bozuklugu nasıl düzelir?
  5. Hormon bozukluğu ilerlerse ne olur?

Hormon bozukluğu olduğu nasıl anlaşılır?

Hormon Bozukluğu Belirtileri Hormonal bozuklukların belirtilerinden bazıları; vajinal kuruluk, göğüslerde hassasiyet, kabızlık, ishal, gece terlemeleri, sıcak basması, osteoporoz, kısırlık, kilo alımı, klitoral genişleme şeklinde sıralanabilir.

Hirsutizm testi nasıl yapılır?

Teşhis için over ve adrenal bez tomografi yapılır. Hirsutizmin tanısında testosteron, androstenedion, DHEAS, 17 alfa hidroksi progesteron ve prolaktin hormonlarına bakılmalıdır. Tüylenmesi olan kadınların kan testosteronu yüksekse bunların % 65-85 kadarında polikistik over vardır.

Hormon bozukluğu neden olur?

Stres ve düzensiz beslenme, en sık karşılaşılan hormon bozukluğu nedenidir. Bununla birlikte düzensiz ve yanlış yaşam şekli de hormonların bozulmasına neden olmaktadır. Kadınların erkeklere oranla daha çok hormon bozukluğu ile karşılaşmasının sebebi, sürekli olarak çeşitli dönemler geçirmesidir.

Kadınlarda hormon bozuklugu nasıl düzelir?

Hormon bozukluğu tedavisi, hormondan hormona değişiklik göstermektedir. Lakin genel olarak öncelikle ilaç tedavisine başlanmaktadır. Gerekli ilaç tedavisine ek olarak ise; sağlıklı beslenme, egzersiz yapma, düzenli uyumak gibi doğal çözümlerde önerilmektedir.

Hormon bozukluğu ilerlerse ne olur?

Hormon bozukluğu tedavi edilmezse tüylenme iyice ilerler. Adet düzensizliği giderilmediği takdirde ileride yumurtlama fonksiyonlarının sağlıksız olmasına, aşırı kilo alımına neden olabilir. Hormonal dengesizlik kişinin beden sağlığını bozduğu gibi ruhsal dengesini tabii ki sarsar.