Mesane iltihabı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Mesane iltihabı nasıl geçer?
  2. Sistit ağrısı nasıl geçer?
  3. Mesane spazmı nedir?
  4. Mesane neden tahriş olur?

Mesane iltihabı nasıl geçer?

İdrar yolları enfeksiyonu olan kişilerin bol su içerek mesaneyi düzenli olarak yıkaması gerekir. Bunun için günde en az 2 litre sıvı alınması önerilir. Böylece etken bakterilerin çoğalması ve enfeksiyonun ilerlemesi önlenmiş olur. İyileşmeyi desteklemek için su veya bitkisel çayların tüketimi en iyisidir.

Sistit ağrısı nasıl geçer?

Sistit nasıl geçer?
  1. Sistit belirtilerinin başlangıcıyla birlikte bol su tüketmek yaşanan sorunların hafif atlatılmasında yardımcı olabilmektedir.
  2. İdrar ihtiyacı hissedildiğinde zaman kaybetmeden tuvalete gidilmelidir.
  3. Genital bölge temizliği önden arkaya doğru yapılması mesaneye mikrop bulaşma ihtimalini azaltmaktadır.
Daha fazla öğe...

Mesane spazmı nedir?

Sıkışma nedeniyle idrar tutamama ve mesane spazmı Aşırı aktif mesane (OAB) olarak da bilinen, sıkışma nedeniyle idrar tutamama veya mesane spazmları ile, günde dört ile sekiz defa normalden fazla idrara çıkma ihtiyacı duyarsınız. Ayrıca, gece idrara çıkma için yataktan kalkma ihtiyacı duyarsınız.

Mesane neden tahriş olur?

En sık nedeni bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonlardır. Kadınlarda, idrarı mesaneden dışarı taşıyan ve üretra adı verilen tüpün erkeklere kıyasla daha kısa olmasından ötürü daha sık rastlanır. İnterstisyel sistit ise mesanede enfeksiyon belirtisi olmadan, mesane duvarının iltihaplanması ve tahrişi olmasıdır.