Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi nerede?

İçindekiler:

  1. Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi nerede?
  2. KTÜ Diş Randevu nasıl alınır?
  3. Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği ne zaman kuruldu?
  4. Restoratif Diş Tedavisi randevu nasıl alınır?
  5. Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi nerede?
  6. KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi kaç yıl?
  7. Endodonti randevusu nasıl alınır?
  8. Restoratif diş tedavisi Nedir Devlet Hastanesi?
  9. Diş dolgusu için randevu nasıl alınır?
  10. Trabzon diş Hastanesi dolgu yapıyor mu?
  11. Periodontoloji nedir neye bakar?
  12. Endodonti nedir ne yapar?
  13. Endodonti uzmanı ne yapar?
  14. Endodonti için hangi bölümden randevu alınır?
  15. Restoratif neye bakar?
  16. Restoratif diş tedavisinde ne tür tedaviler yapılır?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi nerede?

İletişim
Adres:Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastane Caddesi No:13/A 61080 Ortahisar / Trabzon / Türkiye
E-Posta:dis@ktu.edu.tr
Telefon:Santral: 0462 3 377 39 96
Faks:04
Bilgi:Fakültemize, Meydan ve Moloz mevkiinden hareket eden dolmuşlarla ulaşabilirsiniz.
1 satır daha

KTÜ Diş Randevu nasıl alınır?

Randevu için kliniğe gelindiğinde, sekreterlikten kaydınızı açtırınız. Eğer YEŞİLKART'lı iseniz sevk belgenizi randevu öncesi alınız. İnternetten alınan randevuya gelinmediği taktirde yeni randevu için sekreterliğe bizzat başvurması gerekmektedir.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği ne zaman kuruldu?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Kuruluş2003
Eğitim dil(ler)iTürkçe (p), İngilizce (0)
DekanProf. Dr. Polat Koşucu
Dekan YardımcısıProf. Dr. Fatih Mehmet Korkmaz Doç. Dr. Davut Çelik
2 satır daha

Restoratif Diş Tedavisi randevu nasıl alınır?

Restoratif Diş Tedavisi Uzmanına muayene olmak için öncelikle kurumdan bir hekime 182 veya Merkezi Randevu Sisteminden (MHRS) randevu alarak muayene olduktan sonra diş hekimi tarafından Periodontoloji Uzmanına sevki uygun görülen hastalar Periodontoloji randevusu için 182 veya Merkezi Randevu Sisteminden (MHRS) ...

Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi nerede?

TRABZON AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ İLETİŞİM
Tel : 230 53 11
Fax : 15 64
E-Mail :[email protected]
Web :www.trabzonadsm.gov.tr
Adres :Yenimahalle Mahallesi, Devlet Sahil Yolu Cd. No:279, 61040 Ortahisar/Trabzon

KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi kaç yıl?

Lisans Eğitimi; 2006-2007 eğitim-öğretim yılında başlanmıştır. Beş yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimize DİŞ HEKİMLİĞİ alanında Lisans / Yüksek lisans diploması verilmektedir.

Endodonti randevusu nasıl alınır?

Hastaların kabulü;Hastanın ilk muayene sonrası hekim tarafından yeşil listeye dahil edildikten sonra mhrs.gov.tr veya 182 numaralı telefondan yapılmaktadır.

Restoratif diş tedavisi Nedir Devlet Hastanesi?

Restoratif diş tedavisi, çürük ya da çürük dışı sebeplerden dolayı meydana gelen dişteki sert doku kayıplarının tamir ve tedavi edilmesidir. Hastanın estetik ve fonksiyon kaybını geri kazandıran bir diş tedavisidir.

Diş dolgusu için randevu nasıl alınır?

182 MHRS 'den almış olduğunuz randevularda Diş Hekimlerimiz tarafından ağız içi muayeneniz ve tedavi planlamanız (dolgu, kanal tedavisi, protez vb.) yapılmakta olup tedavileriniz için seçmiş olduğunız Diş Hekimi tarafından tedavi randevusu verilmektedir.

Trabzon diş Hastanesi dolgu yapıyor mu?

Hastanede ayrıca genel anestezi altında engelli, çocuk ve erişkin hastalar başta olmak üzere diş tedavi hizmeti sunacak donanıma sahiptir. ... Bu birimde engelli hastaların diş çekimi, komplikasyonlu diş çekimi, gömülü diş çekimleri ve diğer cerrahi operasyonlarla, dolgu, (amalgam, ışınlı, kompozit, cam ionomer dolgu vb.)

Periodontoloji nedir neye bakar?

Periodontoloji, dişleri çevreleyen dokular diğer adıyla diş etlerinde ve diş köklerini saran kemiklerde meydana gelen hastalıkları ve bu hastalıkların tedavisi ile birebir ilgilenen ana bilim dalı olarak tanımlanmaktadır. Bu alanda doktora eğitimi tamamlamış ve uzmanlığını almış kişilere ise periodontist adı verilir.

Endodonti nedir ne yapar?

Endodonti uzmanları, pulpaya ait hastalıkların önlenmesi ve canlı pulpada var olan hastalıkların önlemesi, endodontik tedavi gören dişlerin beyazlatılması, dental açıdan travmaya maruz kalan dişlerin tedavisi, endodontik cerrahi uygulamaları gibi pek çok diş probleminin tanı ve tedavisiyle uğraşır.

Endodonti uzmanı ne yapar?

Endodonti uzmanları, pulpaya ait hastalıkların önlenmesi ve canlı pulpada var olan hastalıkların önlemesi, endodontik tedavi gören dişlerin beyazlatılması, dental açıdan travmaya maruz kalan dişlerin tedavisi, endodontik cerrahi uygulamaları gibi pek çok diş probleminin tanı ve tedavisiyle uğraşır.

Endodonti için hangi bölümden randevu alınır?

- Diş hekimliği eğitimini tamamladıktan sonra, pratik ve teorik eğitimini kök kanalı tedavisi bölümünde yapmış ve doktorasını tamamlamış uzman doktor endodontist adını alır. - Randevu Almak isteyen Hastalarımız yeşil listeye eklendikten sonra Alo 182 üzerinden MHRS randevusu alabilmektedirler.

Restoratif neye bakar?

Restoratif diş ve tedavisi, diş sert dokularında çürük ya da çürük dışı sebeplerden meydana gelen madde kayıplarını onaran, kaybolmuş olan estetik ve fonksiyonun hastaya tekrar kazandırılmasına katkıda bulunan bilim dalıdır.

Restoratif diş tedavisinde ne tür tedaviler yapılır?

Restoratif diş tedavisinde birçok teknik uygulanmaktadır. Direkt ya da indirekt kompozit uygulamalar, porselen estetik çalışmalar, gülüş tasarımının yapılması, diş beyazlatma uygulamaları, dentin hassasiyeti için yapılan tedaviler, vital pulpa tedavisi, Pre-protetik restorasyon uygulaması yapılmaktadır.