Nafile oruçlarda imsaktan sonra niyet edilir mi?

İçindekiler:

  1. Nafile oruçlarda imsaktan sonra niyet edilir mi?
  2. Nafile oruca sabah niyet edilir mi?
  3. Gece niyet etmeden oruç tutulur mu?
  4. Gece sahura kalkmadan nafile oruç tutulur mu?
  5. Ramazan ayında sahura kalkmadan oruç tutulur mu?

Nafile oruçlarda imsaktan sonra niyet edilir mi?

Şafii mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir (Şirazi, el-Mühezzeb, I, 331-332).

Nafile oruca sabah niyet edilir mi?

Bu tür oruçlara niyet edilirken, "falanca kaza, keffaret veya adak orucuna" şeklinde belirtilmesi gerekir. Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. ... Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir (Şirâzî, el-Mühezzeb, I, 331-332)."

Gece niyet etmeden oruç tutulur mu?

Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

Gece sahura kalkmadan nafile oruç tutulur mu?

Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz.

Ramazan ayında sahura kalkmadan oruç tutulur mu?

Elbette ki sahursuz da oruç tutulur. Ancak sahur olmadan tutulan oruç bünyenizi her açıdan zorlar. Ramazan ayı boyunca yaklaşık 12-14 saat boyunca açlık söz konusu.