Dişte hassasiyet nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Dişte hassasiyet nasıl geçer?
  2. Dişte hassasiyet neden olur?
  3. Diş hassasiyeti kaç gün sürer?
  4. Dişte sıcak soğuk hassasiyeti neden olur?

Dişte hassasiyet nasıl geçer?

Florür Diş hekiminiz hassas dişlerinizi korunmak için florürlü jel, yıkama veya cilalama uygulayabilir. Duyarsızlaştırma veya yapıştırma. Hassasiyetiniz açıkta kalan köklerden kaynaklanıyorsa, diş hekiminiz diş etrafındaki bölgeyi kapatmak için yapışkan reçine uygulayabilir. Cerrahi diş eti nakli.

Dişte hassasiyet neden olur?

Diş hassasiyeti dişleri kaplayan dentin tabakasının zarar görmesi sonucu ortaya çıkar. Dişlerin kökleri diş eti ile kaplıdır. Fakat diş etlerinin çekilmesi ile birlikte diş tamamen ortaya çıkar. Bu şekilde de sıcak, soğuk, tatlı ve ekşi besinler tüketildiğinde dişlerde ani bir tepki ve sinir uyarılmalarına neden olur.

Diş hassasiyeti kaç gün sürer?

Diş hekiminiz veya endodontistiniz yapacağı testlerle kanal tedavisi gerekip gerekmediğini anlayabilir. Dişinize dolgu yapıldıktan sonra da hassaslık olabilir, ancak bu hassasiyet bir kaç haftada geçer. Bazen bu hassasiyet geçmez. Bu durumda ise kanal tedavisi gerekebilir.

Dişte sıcak soğuk hassasiyeti neden olur?

Çürümüş bir dişte madde kaybı olduğundan dişin sinirleri dış ortamlara sıcak ve soğuğa hatta tatlıya aşırı duyarlı hale gelebilir. Bunun dışında diş kırıkları veya diş aşınmaları da aynı şekilde madde kaybı demek olduğundan çürük dişte olduğu gibi ağrı ve hassasiyetlere sebep olabilir.