Mustafa Kemal Atatürk ne demiş?

İçindekiler:

  1. Mustafa Kemal Atatürk ne demiş?
  2. Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum sözü hangi cephede söylendi?
  3. Atatürk bizim için neler yaptı?
  4. Türk öğün çalış güven sözünün anlamı nedir?
  5. Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün söyleniş amacı?

Mustafa Kemal Atatürk ne demiş?

Ben, 1919 yılı mayısı içinde Samsun'a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin soyluluğundan doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. ... Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır.

Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum sözü hangi cephede söylendi?

Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimizi başka kuvvetler ve başka komutanlar alabilir. I. Dünya Savaşı - Çanakkale Cephesi - .

Atatürk bizim için neler yaptı?

Mustafa Kemal Atatürk (, Selanik – , İstanbul), Türk Kurtuluş Savaşı'nın askeri ve siyasi lideri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve 1923'ten 1938'e dek görev yapmış ilk Cumhurbaşkanı, Türk Ordusu Mareşali ve daha öncesinde bir Osmanlı paşası.

Türk öğün çalış güven sözünün anlamı nedir?

Öztürkçe olan 'Aklını kullan' anlamına gelen bir sözcük. Ezcümle. Atatürk, “Türk, aklını kullan, çalış, güven” demiştir! Öğünmek eylemi sanıldığı gibi 'övünmek' değil 'öğrenmek, kendini eğitmek' anlamına geliyor.

Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün söyleniş amacı?

Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ''Türk'' kavramını, ırk anlamından ziyade sosyolojik bir gelişme olarak tanımlamıştır. Bununla birlikte, ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' sözünün asıl gayesi, milletleşme yani uluslaşma gereğini hatırlatmak ve ortaya koymaktır.