Ölüler mezara girdikten sonra ne olur?

İçindekiler:

  1. Ölüler mezara girdikten sonra ne olur?
  2. Kabir azabı sürekli midir?
  3. Kabirde azap ruha mı bedene mi?
  4. Ölen kimse öldüğünü bilir mi?

Ölüler mezara girdikten sonra ne olur?

Mezara konulan kişinin ruhu o esnada vücudun içinde değildir. ... Kişi iyi bir insansa ruhunu 'rahmet melekleri' teslim alırlar. Onu semanın en üst noktalarına doğru götürürler. Ölen kişi kötü bir insansa 'azap melekleri' onu teslim alırlar ve yerin alt tabakalarına doğru taşırlar.

Kabir azabı sürekli midir?

Kabir azabı kalıcı , geçici mi? Bazı insanlar için kabir azabı dirilinceye -kıyamete kadar- devam eder. Bazıları için ise, kıyamet surunun üfürülmesinden itibaren -yani kıyametin kopmasından sonra- yeniden dirilmenin olacağı ahrete kadar azap olmayacaktır.

Kabirde azap ruha mı bedene mi?

Ruh, kabirdeki maddi bedene dönmemesine rağmen onunla yine irtibatlıdır. Ruh, maddi bedene dönmemekle beraber, hem maddi bedenle, hem de misalî bedenle arasında bir bağ olacaktır. Cesedin gömüldüğü yerle irtibatından dolayı halk dilinde bu devreye “kabir hayatı” denir.

Ölen kimse öldüğünü bilir mi?

Definden sonra telkin vermek meşrudur. Ancak ashaptan ve tabiinden yukarıdaki rivayetler gelmiştir. Ölü, ruhun cesedinden ayrılmasından sonra öldüğünü anlamaktadır. ... Ruh bedenden ayrılınca, yani insan ölünce artık biz onun bulunduğu âlemde sürdürdüğü hayatı müşahede edemiyoruz.