Ekvator çizgisi hangi ülkelerden geçer?

İçindekiler:

  1. Ekvator çizgisi hangi ülkelerden geçer?
  2. Hangi ülkeler ekvatora yakın?
  3. Ekvator tam olarak nereden geçer?
  4. Çin ekvatora yakın mı?
  5. Ekvator çizgisi var mıdır?
  6. Ekvator bölgesinde hangi mevsim yaşanır?
  7. Türkiye ekvatora ne kadar yakın?

Ekvator çizgisi hangi ülkelerden geçer?

Ekvator çizgisi, Afrika kıtasındaki Gabon, Kongo Cumhuriyeti, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Uganda, Kenya, Somali ve Asya kıtasındaki Maldivler, Endonezya ile Güney Amerika kıtasındaki Ekvador, Kolombiya ve Brezilya'dan geçiyor.

Hangi ülkeler ekvatora yakın?

Afrika kıtasında Gabon, Kongo Cumhuriyeti, Kongo DC, Uganda, Kenya, Somali. Asya kıtasında Maldivler, Endonezya. Güney Amerika kıtasında Ekvador, Kolombiya, Brezilya.

Ekvator tam olarak nereden geçer?

Ekvator çizgisinde yer çekiminin az olması nedeniyle ağırlıklar yüzde 3 daha az gösteriyor. Ekvator, Afrikada Uganda, Gabon, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Somali ve Kenya sınırlarından geçiyor. Asya kıtasında ise Maldivler ve Endonezya, Amerika kıtasında da Kolombia, Ekvador ve Brezilya'dan geçiyor.

Çin ekvatora yakın mı?

Çin, 3.891,83 km, kuzeyinde, ekvator olduğundan, kuzey yarım kürede bulunur. Çin den Güney Kutbu ne kadar uzaklıktadır?

Ekvator çizgisi var mıdır?

Ekvator, kuzey ve güney yarımküreleri birbirinden ayıran hayalî dairesel hattır. Kuzey ve Güney kutup noktalarına eşit uzaklıkta olan noktaların birleştirilmesiyle elde edilen çizgidir. Ekvator'un enlemi tanım gereği 0° dir. Yerküre'nin ekvator uzunluğu yani ekvatorun çevresi 40.076,4 km'dir.

Ekvator bölgesinde hangi mevsim yaşanır?

Ekvatoral iklimde kış ya da yaz ayları yaşanmaz. Hava yıl boyunca sıcak ve yağışlıdır. Yağışlar düzenli ve sıktır. Ekvatoral iklim kuşağında gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı yıllık sıcaklık farkından daha fazladır.

Türkiye ekvatora ne kadar yakın?

Türkiye, Kuzey Kutbu'nun 5.670,95 km güneyinde bulunur. Türkiye ekvatordan ne kadar uzakta ve hangi yarım kürede? Türkiye, 4.336,61 km, kuzeyinde, ekvator olduğundan, kuzey yarım kürede bulunur.