Pirinç maskesi hangi ciltler için?

İçindekiler:

  1. Pirinç maskesi hangi ciltler için?
  2. Pirinç unu maskesi haftada kaç gün yapılır?
  3. Pirinç unu maskesi ne kadar surede etki eder?
  4. Pirinç unu maskesi hergün yapılır mi?

Pirinç maskesi hangi ciltler için?

Pirinç suyla temas ettiğinde pirincin içeriğindeki fitik asit ortaya çıkar. Fitik asit de ciltte peeling yapmaya, cildin derinlemesine temizlenerek siyah noktaların azalmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle pirinç maskesinin faydasını daha çok siyah nokta ve cilt lekeleri üzerinde görebilirsin.

Pirinç unu maskesi haftada kaç gün yapılır?

1 yemek kaşığı pirinç unu, 1 kahve fincanı süt, bu iki malzemeyi karıştırıp cildinize sürün. İsterseniz dekolte bölgenize de sürebileceğiniz bu maskeyi 15-20 dakika beklettikten sonra önce sıcak sonra soğuk su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Pirinç unu maskesi ne kadar surede etki eder?

Pirinç unu ile suyu karıştırın ve krem kıvamını elde edin. Hazırlanan karışımı yağlı olmasından şikayetçi olduğunuz cildinize sürün. Yaklaşık 10 dakika sonra maske kurumaya başlayacaktır.

Pirinç unu maskesi hergün yapılır mi?

Tüm cilt tipleri için uygun olan pirinç unu maskesi, akne ve sivilce izleri için kullanılacaksa iki günde bir uygulayabilirsiniz. Cilt rengini açma amacıyla kullanacaksanız haftada 2 gün yapmanız yeterli olacaktır. Malzemeler: 1 tatlı kaşığı pirinç unu.