Argoda moloz ne demek?

İçindekiler:

  1. Argoda moloz ne demek?
  2. Inşaatta moloz ne demek?
  3. Harfiyat ne demek?
  4. Moloz ne demek TDK?
  5. Maloz mu moloz mu?
  6. Moloz yığınları ne demek?
  7. Moloz ne işe yarar?
  8. Ankara moloz nereye atılır?
  9. Hafriyat Harfiyat mı?
  10. Kazı hafriyat ne demek?
  11. Molotof Nedir anlamı?
  12. Moloz nereye atılır?
  13. Moloz dökmenin cezası ne kadar?
  14. Moloz nasıl atılır?
  15. Molozları kim alır?
  16. Hafriyat yapmak ne demek?
  17. Molotof mu Molotov mu?

Argoda moloz ne demek?

2. argo. Hiçbir işe yaramayan, değersiz şey veya kimse: Romanın sonraki kısımları doldurma moloz ve tüy kabasıdır. Yaşşa moloz!.. (Târık Buğra).

Inşaatta moloz ne demek?

Moloz (Yunanca: mólos μόλος), her türlü inşaat yapısının yıkılmasıyla oluşan inşaat çöpü. ... Kelime anlamı Toprak ve kireçle karışık taş kırıntıları, yapı döküntüsü, inşaat atığıdır.

Harfiyat ne demek?

Hafriyat, genel anlamı ile bir alanda yapılan tüm kazı çalışmalarını ve bu kazılar sonucu ortaya çıkan malzemenin, molozun kaldırılmasını ve uygun alanlara nakliye edilerek boşaltılmasını işlemini kapsar.

Moloz ne demek TDK?

1 . Toprak ve kireçle karışık taş kırıntıları, yapı döküntüsü, inşaat atığı. 2 . sıfat, mecaz Değersiz, işe yaramaz (şey veya kimse).

Maloz mu moloz mu?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Molloz şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Moloz şeklinde olmalıdır.

Moloz yığınları ne demek?

Kum veya taş ile beraber kırık tuğla gibi birçok farklı malzemelerin yığın haline gelmiş görüntüsü moloz yığını olarak bilinmektedir.

Moloz ne işe yarar?

Moloz Nedir? Moloz sözlük anlamında da gayet açık olduğu üzere, yapılardan çıkan sıkıştırılamayan malzemeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tip atıklar, kimi zaman çöp kamyonları atıklarını karıştırılmakta, kimi zamanda damperli kasalar ile taşınmaktadır.

Ankara moloz nereye atılır?

Ev ve iş yerlerinde yapılan tadilatlardan çıkan moloz ve inşaat atıkları için de vatandaşlara, ilçe belediyeleri yardımcı oluyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince çuval başı 2-4 TL arasında değişen fiyatlarla evlerden alınan moloz ve atıklar, yasal olarak belirlenen döküm alanlarına atılıyor.

Hafriyat Harfiyat mı?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Harfiyat şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hafriyat şeklinde olmalıdır.

Kazı hafriyat ne demek?

Hafriyat kazı işlerinin tümüne verilen addır. Kazıdan çıkan malzemenin bir depolama alanına dökülmesi ve burada düzeltilmesi de bu kavramın içinde yer almaktadır. Kazı işleri el ve kürek, kazma gibi aletlerle yapılabileceği gibi ekskavatör, greyder, loder gibi iş makineleri kullanılarak da yapılabilir.

Molotof Nedir anlamı?

Bir şişeye birtakım yanıcı maddeler doldurularak yapılan fitilli bir tür yangın bombası. Bir tür yangın çıkartıcı silah olan Molotof kokteyli adını Rus politikacı ve diplomat Vyacheslav Molotov'dan almıştır. Silah ilk önce Finlandiya Ordusu tarafından 1939-1944 Filandiya Savaşı sırasında kullanılmıştır.

Moloz nereye atılır?

Molozların, belediyelerin çöp konteynerlerine veya çevreye rastgele atılması yasaktır. Moloz atımı işin uzmanı tarafından toplanıp, moloz döküm sahalarına dökülmesi gerekir.

Moloz dökmenin cezası ne kadar?

Kaçak moloz dökme cezası, bazı kriterlere göre 15.000 TL'yi buluyor. Vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar, Çevre İl Müdürlükleri Aracılığıyla sonuçlandırılıyor ve moloz dökme cezası uygulanıyor.

Moloz nasıl atılır?

Yetkili moloz toplama ve dökme firmalarını arayarak kapınızdaki veya dairenizin içindeki moloz atıklarını toplatabilir ve çok uygun fiyatlarla moloz döküm sahalarına döktürebilirsiniz.

Molozları kim alır?

Tek başına çok büyük işler yapma kapasitesine sahip olan İBB, tadilat ve inşaat nedeniyle ortaya çıkan moloz atıklarının bertaraf edilmesi için de "ibb moloz hattı" hizmetini devreye almıştır. Belediyeler genel olarak bu işi özel olarak yetkilendirdikleri firmalara, yani taşeron firmalara yüklemektedirler.

Hafriyat yapmak ne demek?

Hafriyat, genel anlamı ile bir alanda yapılan tüm kazı çalışmalarını ve bu kazılar sonucu ortaya çıkan malzemenin, molozun kaldırılmasını ve uygun alanlara nakliye edilerek boşaltılmasını işlemini kapsar.

Molotof mu Molotov mu?

Molotof adı ise ilk kez Kış Savaşı sırasında Finler tarafından Finlandiya'nın bölünmesine sebep olan Rus politikacı ve diplomat Vyaçeslav Molotov'u aşağılama amacıyla konulmuştur ve Molotov bu isimden hiç hoşlanmamıştır.