Tecelli etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Tecelli etmek ne demek?
  2. Nuri tecelli ne demek?
  3. Tasavvufta mazhar ne demek?
  4. Adalet ne zaman tecelli eder?
  5. Osmanlida mazhar ne demek?
  6. Allahın adalette zaman aşımı yoktur ne demek?

Tecelli etmek ne demek?

Tecelli etmek ne demek TDK? belirmek, görünmek, ortaya çıkmak, zuhur etmek, meydana çıkmak: “Nihayet duam kabul olundu, önümde hiçbir hicap kalmadı, hakikat bana olduğu gibi tecelli etti.” -N. F.

Nuri tecelli ne demek?

Tecellî nuru, yansıyan nur.

Tasavvufta mazhar ne demek?

Tasavvufî düşüncede insan ilahî tecellilere mazhardır ve o, Allah'ın isim ve sıfatlarını en güzel bir şekilde aksettiren bir “ayna” konumundadır. Sahih hadis kaynaklarında insanın 'Rahmân' ya da 'Hak' suretinde yaratıldığını ifade eden hadis-i şerifler de bu dü- şünceyi kuvvetlendiren amillerdir.

Adalet ne zaman tecelli eder?

Eğer iyi niyetiniz suistimal edilmiş, haksızlığa uğramış, gönlünüz kırılmışsa, dünyada olabilecek en yüce adaleti bile arayıpta bulamamışsanız; siz ilahi adalete havale etmeseniz de, zamanla gülüp geçip, affetseniz bile o affetmez, tecelli eder. Belki de siz üzüldünüz diye sizden daha çok üzülenler için tecelli eder.

Osmanlida mazhar ne demek?

Osmanlıda mazhar ne demek? mazhar / مظهر / مَظْهَرْ Sahib olma, nâil olma. Şereflenme. Bir şeyin göründüğü, izhar olunduğu yer.

Allahın adalette zaman aşımı yoktur ne demek?

ilahi adalette zaman aşımı yoktur. Herşey olması gereken zamanda ve olması gerektiği gibi gerçekleşecektir. Peygamber Efendimiz, "Can yakan, canının yanacağı günü beklesin" buyurmuştur.