Keten tohumu ile neler yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Keten tohumu ile neler yapılabilir?
  2. Kendir tohumu nedir?
  3. Keten tohumu süt karışımı nasıl yapılır?
  4. Keten tohumu çiğ tüketilir mi?
  5. Keten tohumu yemeklere katılır mı?

Keten tohumu ile neler yapılabilir?

derseniz keten tohumlu tariflerde, hamur işlerinde çörek otu yerine kullanılabilir. En çok kullanıldığı şekli ise yoğurda karıştırılan ve tok tuttuğu için diyet yapanların da gözdesi olan smoothie tarifleridir. Salatalara son bir dokunuş olarak serpilebilir. Keten tohumlu ekmekler yapılabilir.

Kendir tohumu nedir?

Yöresel olarak çetene ya da çedene de denilen kendir tohumu, kenevirgiller familyasında yer alan kendir bitkisinin dişi çiçeklerinden elde edilmektedir. Çiçeklerden elde edilen tohumlar kavrularak değerlendirilmekte, çeşitli şekillerde tüketildiğinde sağlığa ciddi faydalar sağlamaktadır.

Keten tohumu süt karışımı nasıl yapılır?

Enerji deposu keten tohumlu smoothie: Bir muzu soyup dilimledikten sonra, bir buçuk su bardağı laktozsuz süt ile birlikte blendera ekleyin. İçerisine bir yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı keten tohumu, bir tutam toz zencefil ve tarçın ekledikten sonra blenderdan geçirip, içebilirsiniz.

Keten tohumu çiğ tüketilir mi?

Keten tohumunu çiğ olarak tüketmemekte fayda vardır. Çiğ ya da olgunlaşmamış keten tohumları toksin içerebilir. Pişireceğiniz yemeklere keten tohumu katmayın.

Keten tohumu yemeklere katılır mı?

Pişireceğiniz ekmek, kurabiye, börek, kurabiye gibi çeşitli hamur işlerini yaparken hamuruna keten tohumu ekleyebilirsiniz. Pilav, çorba, tatlı, tuzlu pek çok yemekte ise piştikten sonra serperek kullanabilirsiniz. Ayrıca keten tohumunu hamur işlerinde ve diğer yemeklerde yumurta veya yağ yerine kullanmak mümkündür.