Pegasus uçak firması kime ait?

İçindekiler:

  1. Pegasus uçak firması kime ait?
  2. Pegasus ortakları kim?
  3. Pegasus kaç tane uçağı var?
  4. Pegasus kaça satıldı?
  5. Türk Hava Yolları'nın kaç uçağı var?
  6. Anadolu Jet kaç tane uçağı var?
  7. SunExpress filosunda kaç uçak var?
  8. Pegasus kaç kişi çalışıyor?
  9. Pegasus Hava Yollari ne zaman halka arz oldu?

Pegasus uçak firması kime ait?

Türkiye'de havacılık sektörünü değiştiren ve uçmanın herkesin hakkı olduğuna inanan Pegasus Hava Yolları, 1990 yılında Aer Lingus, Silkar Yatırım ve Net Holding'in ortak girişimiyle İstanbul'da kuruldu. Mayıs 1990'da ilk uçuşunu gerçekleştiren Pegasus,2005 yılında ESAS Holding tarafından satın alınmış.

Pegasus ortakları kim?

1994 yılında Çukurova Holding yönetiminde bulunan Yapı Kredi Bankası tarafından satın alınmış olunup, 2005 yılında Yapı Kredi Bankası'na ait hisselerinin tamamını Şevket Sabancı ve ailesine ait olan Esas Holding A.Ş. tarafından satın alınmıştır.

Pegasus kaç tane uçağı var?

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. bünyesinde toplam 94 adet uçak mevcuttur.

Pegasus kaça satıldı?

2005 yılı başında Çukurova ve Silkar grubundan 12 milyon dolara satın aldığı Pegasus Havayolları'na, bugüne kadar 3.5 milyar dolar yatırım yaptıklarını belirten Sabancı, şirketin gelişmesiyle ilgili şu bilgeleri veriyor: “İç uçuşlarda pazar yüzde 15, Pegasus yüzde 42 büyüdü. Yurtdışı büyüme oranımız ise yüzde 26 oldu.

Türk Hava Yolları'nın kaç uçağı var?

Açıklanan verilere göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne kayıtlı Türk Hava Yolları (THY) AO'nun 18'i kargo, 323'ü yolcu olmak üzere toplam 341 uçağı bulunuyor.

Anadolu Jet kaç tane uçağı var?

Uçmayan Kalmasın hedefiyle yola çıkan AnadoluJet, Anadolu'nun havayolu ulaşım ihtiyacını çok daha ekonomik bir yolla karşılamak üzere, 36 uçaklık filosuyla 43 havalimanı ve 80 parkurda uçuş gerçekleştiren bir Türk Hava Yolları markasıdır.

SunExpress filosunda kaç uçak var?

SunExpress tüm özelliklere ve toplam 10.962 koltuk kapasitesine sahip, 58 adet uçağıyla Avrupa'nın en modern filolarından biridir.

Pegasus kaç kişi çalışıyor?

Hakkında. Türkiye'de havacılık sektörünü değiştiren Pegasus Hava Yolları, 6000 kişilik deneyimli kadrosu, üstün emniyetli ve kalite anlayışıyla sunduğu uygun fiyatlı hizmetleriyle Türkiye'nin lider düşük maliyetli hava yoludur.

Pegasus Hava Yollari ne zaman halka arz oldu?

Günlük
Şirket İsmiPEGASUS HAVA TAŞıMACıLıĞı ANONIM ŞIRKETI
Halka Arz Tarihi19.04.2013
İlk İşlem Tarihi26.04.2013
Genel MüdürMehmet Tevfik NANE
Yönetim Kurulu ÜyeleriALİ İSMAİL SABANCI;HÜSEYİN ÇAĞATAY ÖZDOĞRU;MEHMET CEM KOZLU;AGAH UĞUR;MICHAEL GLYN POWELL;SERTAÇ HAYBAT;HATİCE ZEYNEP BODUR OKYAY;STEPHEN MARK GRIFFITHS;
11 satır daha