Kuru haşhaş nasil ezilir?

İçindekiler:

  1. Kuru haşhaş nasil ezilir?
  2. Kuru haşhaş bozulur mu?
  3. Siyah haşhaş ezmesi nasıl yapılır?
  4. Haşhaş ezmesi neye kullanılır?

Kuru haşhaş nasil ezilir?

Haşhaş tohumlarını iyice yıkayıp süzün ve üzerine 500 ml kadar kaynatılmış suyu döküp soğuyana kadar bekletin. Şişmiş haşhaşı sıkarak süzün ve şekerle beraber blender kabına aktarın. Arada karıştırarak ezme haline getirin. Hazırladığınız ezmeyi ister hemen, ister bir hafta içinde kullanabilirsiniz.

Kuru haşhaş bozulur mu?

Haşhaş Ezmesi Bozulur mu? Haşhaş 1-2 ayda hemen bozulan bir besin değildir. Bu nedenle kısa sürede tüketilmesi gerekmez. Birçok gıda gibi haşhaş ezmesi de serin ve güneş ışığından uzak tutularak ağzı kapalı muhafaza edilirse 1 yıl kadar durur.

Siyah haşhaş ezmesi nasıl yapılır?

Haşhaş tohumlarını kahve değirmeninde birkaç seferde çekin. Orta ateşte süt, tereyağı, tuz ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın. Yumurtaları köpürene kadar çırpıp sıcak sütlü karşımdan az miktarda içine ilave edip karıştırın. Yumurtalı karışımı sütlü karışıma iki seferde hızlıca karıştırarak ilave edin.

Haşhaş ezmesi neye kullanılır?

Siyah ve sarı haşhaş ezmezi adeta şifa deposu. Sarı haşhaşın ağrı ve öksürük kesici etkisi, kabızlık ve tansiyon düşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Siyah haşhaş ise sağlığın birebir dostudur. Kalp ve damar sertliklerine iyi gelir.