Karaciğer dalak büyümesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Karaciğer dalak büyümesi neden olur?
  2. Karaciğer boyutu hafif artması neyi gösterir?
  3. Dalak genişlemesi neden olur?
  4. Karaciğer boyutlarının artması ne demek?

Karaciğer dalak büyümesi neden olur?

Mononükleozis gibi enfeksiyon hastalıkları, dalak büyümesinin en sık karşılaşılan nedenleri arasında yer alır. Bulaşıcı hastalıklar dışında siroz veya kistik fibrozis gibi karaciğer hastalıkları da dalak büyümesine neden olabilir.

Karaciğer boyutu hafif artması neyi gösterir?

Eğer doktorunuz size genişlemiş bir karaciğeriniz olduğunu söylerse, normal boyutunun ötesinde şişmiş demektir. Karaciğer büyümesinde Hepatit gibi genellikle buna neden olan başka bir durum vardır. Sarılık ve iştahsızlık birçok karaciğer hastalığında ortaya çıkabilecek semptomlardır.

Dalak genişlemesi neden olur?

Bir kaynağa göre dalak büyümesi nedenleri, Mononükleoz gibi viral enfeksiyonlar, Frengi veya kalbin iç zarının enfeksiyonu gibi bakteriyel enfeksiyonlar (endokardit), Sıtma gibi parazit enfeksiyonları, Siroz ve karaciğeri etkileyen diğer hastalıklar, Çeşitli hemolitik anemi tipleri (kırmızı kan hücrelerinin erken ...

Karaciğer boyutlarının artması ne demek?

Karaciğerin normal boyutların üzerine çıkarak genişlemesi, karaciğer büyümesi olarak adlandırılır. Karaciğerde oluşan bu büyüme, genellikle bir karaciğer hastalığından kaynaklı olarak ortaya çıkar. Karaciğer büyümesi sonucunda organ hasar görmeye ve işlevlerini tam olarak yerine getirememeye başlar.