Şeker komasına giren insan nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Şeker komasına giren insan nasıl olur?
  2. Şeker koması ne demek?
  3. Şeker koması kaç şekerle olur?
  4. Şeker koması neden olur?
  5. Şeker hastaları uzun yaşar mı?

Şeker komasına giren insan nasıl olur?

Şeker koması, vücuttaki şekerin aniden düşmesi ya da yükselmesi nedeniyle olur. Eğer koma durumu, şekerin yükselmesi nedeniyle gerçekleşirse çok susama, kalp çarpıntısı, idrar artışı, baş ağırısı, halsizlik ve bulanık görme gibi belirtilere sebep olur.

Şeker koması ne demek?

Şeker koması ya da diyabetik koma, bilinç kaybına neden olan ve hayatı tehdit eden bir bilinç kaybı rahatsızlığı olarak tanımlanır. Diyabet hastalığı olan hastalarda tehlikeli bir şekilde yükselen kan şekeri 'hiperglisemi koması' veya tehlikeli şekilde düşen kan şekeri “hipoglisemi koması”na yol açabilmektedir.

Şeker koması kaç şekerle olur?

Bu şeker yüksekliği 600-700 civarına çıkabilir. Bu yüksekliğin hangi safhasında şeker koması gelişebileceği hastaya ve hastanın durumuna göre değişiklik gösterir. Fakat şeker koması genellikle hastanın şeker seviyesinin 400 mg/dl'nin üzerine çıkması durumunda görülür.

Şeker koması neden olur?

Şeker komasının ana nedeni hastanın insülin kullanımına dikkat etmemesi gelir. Ayrıca hastanın geçirdiği enfeksiyonlar, diyabetik beslenme ile hayatına devam etmemesi, ishal, bademcik iltihabı, yeme bozuklukları, ayağında oluşabilecek bir apse, grip gibi hastalıklar da şeker komasına neden olabilir.

Şeker hastaları uzun yaşar mı?

Doğrudur. Şeker hastası iyi tedavi olur, iyi bir takip içinde yaşamına devam ederse akranlarına göre en az 10 yıl fazla yaşayabilir. Bu, ABD'de yapılan bir araştırmayla saptanmıştır.