VHKİ ne demek?

İçindekiler:

  1. VHKİ ne demek?
  2. VHKİ nin acılımı nedir?
  3. VHKİ sekreter nedir?
  4. Milli Eğitim VHKİ nedir?
  5. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kimler olabilir?
  6. Veri hazırlama işletmeni ne iş yapar?
  7. VHKI kaç puanla atanır?
  8. Lisans mezunu VHKİ olabilir mi?
  9. Meb de vhki ne iş yapar?
  10. Meb de vhki ne kadar maaş alır?
  11. Işletme mezunu VHKI olabilir mi?
  12. Bilgisayar işletmeni olmak için hangi bölüm okunmalı?
  13. VHKİ nasıl bir meslek?
  14. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni KPSS kaç puan?

VHKİ ne demek?

VHKİ'nin açılımı, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenidir. VKHİ olmak isteyen adaylar, ilk olarak KPSS sınavına girer ve sınavda belirlenen seviyeye ulaşan adaylar, bu memurluk alanına başvuruda bulunabilirler. ... İşte VHKİ ile ilgili merak edilenler…

VHKİ nin acılımı nedir?

Devlete bağlı yerlerde çalışan kişilerdir. VHKİ Nedir ve Nasıl Olunur? VHKİ, KPSS sınavından sonra atama ile ya da önceden beri çalışmasını sürdüren kişilerin yer aldığı bir iş ortamı olarak tanımlanabilir. Açılımı ise Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak bilinir.

VHKİ sekreter nedir?

Ancak Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) temelde verileri işler, kontrol eder, iletir ve saklar. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) birimler arasında veri trafiğini yürütür. Evrakların, belgelerin, bilgilerin hazırlanması, işlenmesi,imzalanması ve arşivlenmesi VHKİ'nin sorumluluğundadır.

Milli Eğitim VHKİ nedir?

– Bilgisayara veri girmek, – Özlük işlerinin takibi, – Kurum personelinin bilgilerinin takibi başlıca görevleridir. ... Yukarıda saydığımız işlerin aynısını veya benzerlerini yapacak olan M.E.B. V.H.K.İ sinin işi genelde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarla veya çalışanlarla ilgili verileri tutmaktır.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kimler olabilir?

En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

Veri hazırlama işletmeni ne iş yapar?

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni; kendisine teslim edilen evrakların bilgisayar ortamına aktarılması, düzenlenmesi, arşivlenmesi ve verilerin doğruluğunun kontrol edilmesinden sorumludur. Kamu kurum veya kuruluşlarında istihdam edilir.

VHKI kaç puanla atanır?

Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Atamaları KPSS Taban Puanları
Atama DönemiKadro AdıTaban Puan
2020/1Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ)85,59635
2020/1Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ)84,6324
2020/1Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ)83,17038
36 satır daha

Lisans mezunu VHKİ olabilir mi?

58 Lisans mezunu alınacaktır. 72 Veri hazırlama ve kontrol işletmeni memuru alımı Böylelikle tamamlanmış olacaktır. 72 adet VHKİ kadrosu bulunuyor. Bilgisayar sertifikası alması veya YÖK'e bağlı bir şekilde eğitim kurumlarında bilgisayar dersi almış olması ve başarılı bir şekilde mezunu olması gerekir.

Meb de vhki ne iş yapar?

1) VHKİ; Resmi yazışmalar, dosyalama işleri, arşiv işlemleri, personel işlemleri gibi müdürün vereceği görevleri yapar. 2) Atandığın ilde, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuru yapıyorsun.

Meb de vhki ne kadar maaş alır?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni maaşları devlet memurlarının maaşlarına göre düzenlenir ve belirlenir. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenleri, normal memurlardan en az 100 TL daha fazla maaş alır. Günümüzde Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmenleri 42 TL arası maaş alır.

Işletme mezunu VHKI olabilir mi?

Yukarıda belirttiğimiz üzere yalnızca VHKİ olmak için okunan üniversite bölümleri mevcut değildir. ... Hangi bölüm mezunu olursanız olun VHKİ olabilirsiniz. Mevcut kamu personeli istatistiklerine göre işletme, iktisat, kamu yönetimi, muhasebe ve pazarlama mezunu vhki sayısı diğer bölüm mezunlarından daha fazlardır.

Bilgisayar işletmeni olmak için hangi bölüm okunmalı?

Bilgisayar işletmeni ya da operatörü olmak isteyenler üniversitelerin 2 yıllık bilgisayar işletmenliği bölümünden mezun olmak zorundadır. Fakat üniversite deneyimi olamayan kişiler ise sertifika programlarına dahil olarak mesleğe adım atabilir.

VHKİ nasıl bir meslek?

VHKİ açılımı veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak bilinmektedir. Kamuda en yaygın olan mesleklerin başında yer almaktadır. VHKİ mesleği genelde bilgisayar ve masa başında icra edilen meslek dallarından bir tanesidir.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni KPSS kaç puan?

Sözlü sınavda yüz tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı kabul edilecektir.