Üzüm marmelatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Üzüm marmelatı nasıl yapılır?
  2. Üzüm reçeli nasıl yapılır oktay?
  3. Olmamış üzüm turşusu nasıl yapılır?
  4. Çekirdeksiz beyaz üzüm nasıl kurutulur?
  5. Kokulu üzüm ile ne yapılır?
  6. Turşuya koruk suyu konur mu?

Üzüm marmelatı nasıl yapılır?

Üzümleri saplarından ayırıp yıkayalım. İyice süzüldükten sonra kat kat bir üzüm bir şeker tencereye koyalım. 1 saat bekletelim. Ocağa alıp karıştırarak şekeri eriyene kadar kaynatalım. Kaynayınca altını kısıp arada karıştırarak yarım saat pişirelim.

Üzüm reçeli nasıl yapılır oktay?

Yıkanmış üzümleri tencereye koyup üzerine şeker,karanfil ve su ilave edip 40 dakika pişirin. Limon suyu ve vanilyayı ilave edin.Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.Servis yaparken ceviz yada fındık koyarak süsleyebilirsiniz.

Olmamış üzüm turşusu nasıl yapılır?

Koruk Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Korukları ayıklayıp iyice yıkıyoruz kavanoza koyuyoruz.
  2. Sonra bir kavanoz suya limon tuzu ve tuzu eritip iyice karıştırıyoruz.
  3. Korukların üstüne ekliyoruz.
  4. Sonra bir diş sarımsak ekliyoruz, az acı olsun diye bir top biber ekliyoruz.
Daha fazla öğe...

Çekirdeksiz beyaz üzüm nasıl kurutulur?

Üzümü salkım halinde güneş alan uygun bir toprağa seriyorsunuz. Yaklaşık 7 ile 8 gün bekletiyorsunuz. Daha sonra salkımın öteki yüzünü çevirip yine 7-8 gün doğal ortamda bekletiyorsunuz. Yaklaşık 15 günlük süren bu işlemden sonra artık üzümleriniz kurutulmuş oluyor.

Kokulu üzüm ile ne yapılır?

Pepeçi, samaksa, kara üzüm muhallebisi, mor üzüm tatlısı olarak da anılır. Kokulu mor ya da siyah üzümlerden yapılır. Normal üzümlerden yapıldığı da olur ama kokusu, tadı aynı olmaz. Karadeniz'de hala birçok evde üzüm zamanı geldiğinde yapılır, afiyetle yenir.

Turşuya koruk suyu konur mu?

Turşu kurmanın da değişik yöntemleri var. Sadece tuzlu su ile kurulan turşular olduğu gibi; koruk suyu, sirke, limon tuzu, limon suyu kullanarak, değişik lezzetlere sahip turşular yapılabilir. Sarımsak, maydanoz, kereviz dalı, dereotu, turşu otu gibi malzemelerle de turşunuza farklı koku ve aromalar katabilirsiniz.