Fütunet ne demek?

İçindekiler:

  1. Fütunet ne demek?
  2. Fütuhat ehli ne demek?
  3. Fütuhat ı Mekkiyye ne demek?
  4. Fütuhat ı Mekkiye konusu nedir?
  5. Efrad ül Buldan ne demek?

Fütunet ne demek?

FÜTUHAT: (Fütuh. C.) Fetihler, zaferler, galibiyetler.

Fütuhat ehli ne demek?

Ehlince ise fütûhat, Hakk'ın mertebe ve makamlarında, Hakk'ın yardımıyla mana deryasında fetihlerde bulunmak, muhabbette Hakk kelamıyla gönüllere iman ve sevgi aşılayarak gönül fetihlerinde bulunmak ve insanı Hakk'tan beri bırakacak olan her türlü günah ve masivadan kurtularak Hakk'a yakin gelme fetihleri için ...

Fütuhat ı Mekkiyye ne demek?

Fütuhat-ı Mekkiyye 1 Kitap Açıklaması Bu çabanın merkezine insanın yerleştirilmesi ise, kitabı insanın ontolojik-epistemolojik serüvenini anlatan bir esere dönüştürür. Bu anlamda Fütuhât-ı Mekkiyye, inişli ve çıkışlı süreçlerinde insan hikayesini ve serüvenini anlatan bir eser diye yorumlanabilir.

Fütuhat ı Mekkiye konusu nedir?

Fütuhat-ı Mekkiyye'nin ana sorunu Allah ve insan ilişkileridir. Mesele insanın tanınmasıdır ama maksadı bakımından Allah'ı tanımaktır. Bütün o hacimli kitabın nirengi noktasını Allah ve insan oluşturur.

Efrad ül Buldan ne demek?

Peygamber'in Medine'ye hicretiyle başlayan Fütûḥu'l-büldân'da, bölge ve şehir esasına göre başta Medine olmak üzere yahudilerle meskûn yerlerin, Mekke, Tâif, Tebâle ve Cüreş, Tebük ve çevresi, Necran, Yemen, Uman, Bahreyn ve Yemâme'nin fetihleri anlatılmaktadır. ... Hz.