Tevzi edilmesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Tevzi edilmesi ne demek?
  2. Tevzi işlemi nasıl başlar?
  3. Dosya tevzi edildi ne demek?
  4. Tevzi Modülü Nedir?
  5. Yazı işleri yönetmeliğine göre dava hangi tarihte açılmış sayılır?
  6. Icra dosyasında reddiyat ne demek?
  7. VDO nedir vergi?
  8. Tahakkuk eden vergi ne demek?
  9. Uyapta evrak onay işlemi neyi temsil eder?
  10. Dava hangi anda açılmış sayılır?

Tevzi edilmesi ne demek?

Vez, dağıtmak, vermek, iletmek anlamına gelirken, tevzi etmek fiilinin ilk anlamı bir şeyi sahibine geri vermektir. Osmanlı Devletinde eyaletlerden toplanan vergilerin kaydedildiği defterlere ise tevzi defteri denirdi.

Tevzi işlemi nasıl başlar?

Dava açmak için dava tevzi bürosuna gidilir ve sıra numarası alınır. Sıra geldikten sonra bürodaki memurlara dava dosyası verilir. Dosyadaki bilgilere göre memur gider avansı ve harçlardan oluşan bir masraf çıkarır. Aynı büroda bulunan vezneye gidilerek gider avansı ve harç masrafları ödenir.

Dosya tevzi edildi ne demek?

Tevzi formu, dava veya işlerin hangi mahkemeye veya hukuk dairesine gönderildiğini gösteren ve başvuru sahibine verilen alındı belgesidir.

Tevzi Modülü Nedir?

Bilirkişi işlemlerinin yapıldığı alt modüldür. Bilirkişi teslim tutanağının hazırlanması, bilirkişi dosya teslim yemin tutanağının hazırlandığı ve dosyanın bilirkişiye teslim edilmesi işlemlerinin yapılmasını sağlayan ekrandır.

Yazı işleri yönetmeliğine göre dava hangi tarihte açılmış sayılır?

Dava, dilekçenin sisteme kaydedildiği tarihte açılmış sayılır. İşlem sonucunda başvuru sahibinin elektronik ortamda erişebileceği bir tevzi formu oluşturulur.

Icra dosyasında reddiyat ne demek?

Reddiyat iade etme, geri verme, fazla alınan verginin ilgili kişiye teslim edilmesi olarak ifade edilir. Dava için yatırılan tutarların artması durumunda, parayı yatırılan kişiye fazlalıkların geri ödenmesidir.

VDO nedir vergi?

VDO vergi yükümlüleri ile vergi konuları hukuki bağ kuran unsurdur. Vergiyi doğuran olayın saptanması iki noktada önem taşır. Olaya Hangi Vergi Yasasının Uygulanacağı: Hukuki güvenlik ilkesi gereği olarak vergi yasaları yürürlüğe girdikten sonra ortaya çıkan durumları etkiler bunlar hakkında hüküm ifade eder.

Tahakkuk eden vergi ne demek?

Verginin Tahakkuku, verginin kesinleşmiş olması durumu, tarh ve tebliğ edilen verginin ödenecek hale gelmesi olarak ifade edilir. ... Fakat tahakkuk, verginin tahsile hazır duruma gelmesi, bir başka deyişle kesinleşmesi demek değildir.

Uyapta evrak onay işlemi neyi temsil eder?

Onay işlemi yapıldığı takdirde 2010/9 nolu Hukuk Dava Dosyasına eklediğiniz evrakı görebilirsiniz. Şeklinde bilgi verdiğinde; evrak mahkemeye gönderilmiştir. Yargı birimi tarafından onay işlemi yapıldığında, Avukat portalda ilgili dosya evrakında evrakınızı görüntüleyebilirsiniz.

Dava hangi anda açılmış sayılır?

(1) Dava, dava dilekçesinin kaydedildiği tarihte açılmış sayılır. Dava dilekçesine davalı sayısı kadar örnek eklenir. (2) Dava dilekçesinin kaydına ilişkin usul ve esaslar yönetmelikte belirlenir.