Ozel Asilar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ozel Asilar nelerdir?
  2. Çocuklarda özel aşılar neler?
  3. 4 yaş aşısı hangileri?
  4. 9 aylık bebek aşısı kaç tane?

Ozel Asilar nelerdir?

Difteri, boğmaca, hepatit A, hepatit B, su çiçeği, tetanoz, inaktif polio, beşli karma aşı, kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı, oral polio aşısı, erişkin tipi difteri-tetanoz aşısı ve KPA (13 valanlı Konjuge Pnömokok Aşısı) Türkiye'de çocukluk döneminde uygulanan aşılardır.

Çocuklarda özel aşılar neler?

Ay: Bebek rutin kontrolü sırasında BCG (Verem aşısı), KPA ve 5'li karma aşı (Karma aşı bebeği difteri, yeni doğan tetanozu, boğmaca, çocuk felci ve bebeklerdeki beyin zarı iltihabına (menenjit) karşı korumak için uygulanmaktadır. KPA aşısı ise bebekleri menenjit, orta kulak iltihabı ve zatürreye karşı korur.)

4 yaş aşısı hangileri?

Dört yaş için aşı ve genel tıbbi muayeneler yapılmalıdır. Dört-altı yaş arasında karma aşı (difteri-tetanos-boğmaca-çocuk felci), kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı mutlaka tamamlanmalı.

9 aylık bebek aşısı kaç tane?

Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısı: 9'uncu ve 12'inci aylar ile 4-6 yaş arasında karma aşı olarak. Pnömokok aşısı: 2'nci, 4'üncü, 6'ncı ve 12'nci aylarda. Su çiçeği: 12'nci ay ve 4-6 yaş arasında. Hepatit A: 18'inci ve 24'üncü aylarda.