Dipçik anlami nedir?

İçindekiler:

  1. Dipçik anlami nedir?
  2. Dipçik ne demek TDK?
  3. Dipçik neresidir?
  4. El mi yaman ne demek?
  5. Amanım ne demek türkçesi?
  6. Kimseye aman vermemek ne demek?
  7. Kim el mi yaman?
  8. Amanım ne demek TDK?
  9. Farsça Amanın ne demek?
  10. Aman vermeyen ne demek?

Dipçik anlami nedir?

i. (< dip+çik) Tüfek vb. ateşli silâhların ateş sırasında omuza dayanan namlu gerisindeki ağaç kısmı [Otomatik tabancaların vücûda dayanan uzun saplarına da dipçik denir]: Osman'ın çürük, kof sırtına öldürücü birkaç dipçik vurdular (Refik H. Karay).

Dipçik ne demek TDK?

a. Tüfek vb. silahların namlu gerisinde bulunan, atış sırasında silahın omza dayanmasını veya tabancanın elle kavranmasını sağlayan taban bölümü: “Canı çıkıncaya kadar dipçiklerle dövdüler.” -Ö. Seyfettin.

Dipçik neresidir?

Dipçik; çoğu tüfekte bulunan, atış esnasında genellikle omuza yaslanan, silahın kontrolünü kolaylaştırmak ve atıştan sonraki geri tepmesini azaltmak için kullanılan bir silah aparatıdır.

El mi yaman ne demek?

El mi yaman bey mi yaman atasözü mevcut olan gücün her zaman için toplumu oluşturan bireylerde bulunması gerektiğini ifade etmek için kullanılmakta olan bir atasözüdür. Asıl gücün her zaman halkta bulunduğunu ifade etmek için kullanılır. Halk yöneticilere her zaman için ağır basmaktadır.

Amanım ne demek türkçesi?

Korkma ve şaşma sözü.

Kimseye aman vermemek ne demek?

Aman Vermemek deyiminin anlamı:Göz açtırmamak, rahat bırakmamak, düşmanı acımayıp öldürmek, merhamet etmemek anlamlarına gelen bir deyimdir.

Kim el mi yaman?

El mi Yaman Bey mi Yaman Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Herhangi bir durumun başında kim olursa olsun, güçlü olan yöneticiler değil halktır. Gerçek güç halktadır ve halk ne derse o olur.

Amanım ne demek TDK?

aman anlamı 1. (ama:n) Yardım istenildiğini anlatan bir söz: Aman Allah'ım! 2. Bir suçun bağışlanmasının istendiğini anlatan bir söz: Aman, bir daha yapmam! 3. Usanç ve öfke anlatan bir söz: Aman bırak beni!

Farsça Amanın ne demek?

Amade kelimesi Türkçe'de "gelmiş, hazır" anlamına gelir. ... Farsça sözcük Farsça āmadan, āmāy- آمدن, آماى z "gelmek, varmak, olmak, hazır olmak" fiilinden türetilmiştir. Bu sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) āmatan "gelmek" fiilinden evrilmiştir.

Aman vermeyen ne demek?

Aman Vermemek Sözlük Anlamları 1. Göz açtırmamak, rahat bırakmamak.