Teravih namazı bitince nasıl dua edilir?

İçindekiler:

  1. Teravih namazı bitince nasıl dua edilir?
  2. Teravihten sonra ne okunur?
  3. Teravih namazına başlarken ne okunur?
  4. Teravih namazı bitince müezzin ne okur?
  5. Teravih kilarken hangi sureler okunur?
  6. Teravih namazı tek seferde 20 rekat kılınır mı?
  7. Teravih 2 rekat mı 4 rekat mı?

Teravih namazı bitince nasıl dua edilir?

"Allahümme salli ala seyyidina muhammedininnebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim." "Allah'ım Efendimiz olan ümmi peygamber Muhammed'e ve onun ailesine ve ashabına salat (rahmet manasında dua) ve selam olsun."

Teravihten sonra ne okunur?

TERAVİH NAMAZINDAN SONRA OKUNAN DUA TÜRKÇE OKUNUŞ Ya hannan, ya mennan, ya deyyan, ya bürhan, Ya zel-fadli vel-ihsan, nerc-ul afve vel-gufran, Vec'al-na min utekai şehr-i ramazan bi-hürmet-il Kur'an.

Teravih namazına başlarken ne okunur?

TERAVİH NAMAZINA BAŞLAMADAN ÖNCE OKUNAN DUA Sübhane zil-mülki vel-melekut. Sübhane zi'l-ızzeti vel-azameti vel cemali vel-celali vel ceberut. Sübhan-el melikil mevcud. Sübhanel melik-il ma'bud.

Teravih namazı bitince müezzin ne okur?

Son teravih rekatından sonra "Salat-u Ümmiye" 3 defa söylenir. Daha sonra müezzin: Euzu Besmele'nin ardından "Rabbenâ âmennâ bi mâ enzelte vetteba'nâr resûle fektubnâ meaş şâhidîn" (Ali İmran 53) ayetini okur ve dua edilir.

Teravih kilarken hangi sureler okunur?

Öncelikle "Besmele" çekilir ve ardından "Sübhaneke", "Euzü besmele, Fatiha ve zammı sure" okunur, sonrasında rükû ve secde edildikten sonra ardından dördüncü rekâta kalkılır.

Teravih namazı tek seferde 20 rekat kılınır mı?

Teravih namazı, iki rekâtta bir ya da dört rekâtta bir selam verilerek toplamda yirmi rekât olarak kılınır. Hasta veya yorgun olanlar, yirmi rekâtın tamamını kılmakta zorlanırlarsa, bu fazileti kaçırmamak için teravih namazını sekiz rekât olarak da kılabilirler.

Teravih 2 rekat mı 4 rekat mı?

Böylece imam hatiple birlikte teravih namazına niyet edilerek başlanır. Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazlarının 2'şer rekat olarak kılınmasını tavsiye etmişse de 4'er rekat olarak da kılınmaktadır.