Traktörün vergisi var mı yok mu?

İçindekiler:

  1. Traktörün vergisi var mı yok mu?
  2. Kaptıkaçtı motorlu taşıtlar vergisi öder mi?
  3. Engelli araç nelerden muaf?
  4. Engelli aracı kaç yıl MTV den muaf?
  5. ÖTV indirimli araçlar MTV öder mi?
  6. Motorlu taşıtlar vergisinde vergi hangi tarifeye göre belirlenir?
  7. ÖTV muaf seçeneği nedir?
  8. Temmuz MTV Ne Kadar?
  9. 250 cc vergi ne kadar?

Traktörün vergisi var mı yok mu?

Türk Vergi Sisteminde traktör katma değer vergisine tabi tutulmaktadır. Ancak özel tüketim vergisi ve motorlu taşıtlar vergisi kapsamına alınmamıştır. ... Ancak bu açıdan traktörler KDV kapsamından da çıkarılmalıdır. Ayrıca gelir vergisi açısından da traktörler bir kriter olarak dikkate alınmamalıdır.

Kaptıkaçtı motorlu taşıtlar vergisi öder mi?

Madde 5- (Değişik: 03-5035/23 md.) Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerleri ile motosikletler aşağıdaki (I) sayılı tarifeye göre vergilendirilir.

Engelli araç nelerden muaf?

Engellilik dereceleri %90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtları ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtları motorlu taşıtlar vergisinden istisna edilerek muaf sayılmıştır.

Engelli aracı kaç yıl MTV den muaf?

5 yıl boyunca alınan arabayı satmamak şartıyla faydalanabilir.

ÖTV indirimli araçlar MTV öder mi?

Motorlu taşıtlar vergisinin muaflık durumu, ÖTV'nin muaflık durumu ile çok benzerdir. ... %90 ve üzeri engelli olunması durumunda zaten, engelli olan kişinin adına kayıtlı olan araçtan MTV vergisi alınmaz. Bu kişiler doğrudan muaf olarak kabul edilmekte.

Motorlu taşıtlar vergisinde vergi hangi tarifeye göre belirlenir?

17 tarihinden (bu tarih dahil) önce kayıt ve tescil edilen otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar, 197 sayılı Kanunun geçici 8 inci maddesinde düzenlenen (I/A) sayılı tarifeye göre vergilendirilir.

ÖTV muaf seçeneği nedir?

ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) muafiyeti ise, vücudunda belli bir oran üzerinde işlev kaybı olan engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir haktır. ... Engel oranı %90 ve üzeri olan bireyler ÖTV'den muaf olarak araç satın alabilirler. ÖTV indirimden faydalanmak için ise engel oranı en az %40 olmalıdır.

Temmuz MTV Ne Kadar?

Motor hacmi 1.3-1.6 litre aralığında otomobillerde ise, matrah değeri TL'nin altında olanlar 1830 TL, TL ile 99 bin TL aralığında ve 3 yaşına kadar olan otomobiller ise 2 bin 15 TL MTV ödenecek.

250 cc vergi ne kadar?

2- Motosiklet Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV Hesaplama
Motor Silindir Hacmi (cm³)1 - 3 yaş12 - 15 yaş
100 - 250 cm³'e kadar196 TL67 TL
2 cm³'e kadar405 TL108 TL
6 cm³'e kadar1.045 TL196 TL
1201 cm³ ve yukarısı2.535 TL830 TL