Muharrem ayında ne okunmalı?

İçindekiler:

  1. Muharrem ayında ne okunmalı?
  2. Aşure günü hangi zikirler yapılır?
  3. Muharrem ayında alışveriş yapılır mı?
  4. Aşure günü hangi sure okunmalı?
  5. Aşure günü sadaka verilir mi?
  6. Aşure günü ne oldu?

Muharrem ayında ne okunmalı?

11 İstiğfarı şerif, 11 Salavatı şerife okunup dua yapılır. Duada, geçmiş senenin günahlarının affı ve yeni seneye günahsız girmek için iltica edilir. Muharrem ayının birinci günü aşağıdaki dua 3 defa okunacaktır: Bismi'llâhi'r-rahmâni'r-rahîm "Ve sallâ'llâhu 'alâ seyyidinâ muhammedin ve âlihi ve sahbihi ve sellem.

Aşure günü hangi zikirler yapılır?

AŞURE GÜNÜ ÇEKİLECEK TESBİHLER VE ZİKİRLER "Âşûrâ günü İhlas Sûresi ni bin kere okuyana Allâh-u Te alâ rahmet nazarı ile bakar ve o kişi sıddıklardan yazılır." (SeyyidAli Zâde, Şerhu Şir'ati'l-İslâm, sh:217-218) Aşûra gününü oruçla geçirene 100000 melek sevabı verilir.

Muharrem ayında alışveriş yapılır mı?

Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen Aşure gününde alışveriş yapmanın kişinin rızkına bereket vereceği düşülmektedir. İslam alemi için önemli olan bu günde alışveriş yapılmalı ve eve erzak alınmalıdır diye kesin bir yargıya varamayız. Alışveriş yapmanın da herhangi bir mesnedi yoktur.

Aşure günü hangi sure okunmalı?

AŞURE GÜNÜ OKUNACAK DUA Elhamdü lillâhi rabbil âlemîn. Vessalâtü vesselâmü alâ sey-yidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allâhümme entel ebediyyül kadîmül hayyül kerîmül hannânül mennân. Ve hâzihî senetün cedîdetün es'elüke fîhel ismete mineşşeytânirra-cîm.

Aşure günü sadaka verilir mi?

3- Aşure günü Sadaka vermek sünnettir, ibadettir.

Aşure günü ne oldu?

Kerbela olayı ya da Kerbela katliamı Hicri takvimde ise 10 Muharrem 61 tarihinde Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 72 yakının Irak'ın Kerbela bölgesinde şehit edilmesidir. Kerbela olayı her yıl Aşure gününde İslam Dünyası'nda matem atmosferi içerisinde anılır.