Deşifre ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Deşifre ne demek TDK?
  2. Psikolojide deşifre ne demek?
  3. Deşifre yapmak ne demek?
  4. Ses kaydını yazıya dökmeye ne denir?
  5. Deşifre yazmak ne demek?
  6. Metin deşifresi nedir?
  7. Ses kaydı nasıl yazıya dökülür?
  8. Transkripsiyonlu metin nedir?
  9. Ses kaydını yazıya çevirmeye ne denir?
  10. Konuşmayı yazıya çevirmeye ne denir?
  11. Röportaj deşifre ne demek?

Deşifre ne demek TDK?

Deşifre etmek ne demek TDK? 1) bir şifreyi veya güç bir yazıyı çözmek, okuyup anlamak; 2) kimliğini anlamak, kimliğini açığa çıkarmak.

Psikolojide deşifre ne demek?

Deşifre etmek bilinmeyen yahut yanlış bilinen bir şeyin şifresini çözmek ve ortaya çıkan gerçeği paylaşmak / ilan etmek olarak açıklanabilir. Deşifre etmek bir eylem biçimidir ve burada sadece bir bilinmezi bilinir hale getirmek değil, ortaya çıkan sonuca aleniyet kazandırmak da söz konusudur.

Deşifre yapmak ne demek?

Deşifre en genel anlamıyla, sesli bir verinin yazıya dökülmesi işlemidir. Bu sesli veri sadece ses kaydı olabileceği gibi video kaydı şeklinde de olabilir. ... Şöyle ki Türkçe bir ses kaydı yine Türkçe bir şekilde yazıya çevrildiği gibi istenildiği takdirde başka bir dile de tercüme edilebilir.

Ses kaydını yazıya dökmeye ne denir?

Deşifre hizmeti, farklı bir yapı içerisinde bulunan iletinin yazıya dönüştürülmesi (dökülmesi) anlamına gelir. Bu ileti ses şekilde olduğunda ses kaydı deşifre hizmeti; video formunda olduğunda ise video deşifre hizmeti ile transkript edilir.

Deşifre yazmak ne demek?

sesli ya da hem sesli hem görüntülü bir kayıttaki konuşmaları kağıda geçirmek. ... herhangi bir kayıttaki seslerin ve konuşmaların kağıda geçirilmesi işidir.

Metin deşifresi nedir?

Deşifre, Türkçe bir ses kaydının yine Türkçe olarak kağıda dökülmesinin yanı sıra yabancı dildeki kayıtların, kaydın yapıldığı kaynak dilde yazıya aktarılmasını da kapsar. Deşifre işlemi tamamlandıktan sonra elde edilen yazılı metin, talep üzerine istenilen dillere tercüme edilebilir.

Ses kaydı nasıl yazıya dökülür?

Günümüzde ses kaydını yazıya çevirme işini başarıyla gerçekleştirebilen birçok uygulama mevcut....Ses kaydını yazıya çevirme için kullanılabilecek 6 uygulama önerisi:
  1. Google Keyboard.
  2. Just Press Record.
  3. Speechnotes.
  4. Transcribe.
  5. Google Dokümanlar.
  6. Dictation.io.

Transkripsiyonlu metin nedir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, transkripsiyon bir ses kaydını dinlemek ve söylenenleri olduğu gibi yazıya dökmektir. Bu işlem orijinal içerikle aynı dilde yapılır. ... Çeviri ise en basit haliyle, yazılı içeriği bir dilden başka bir dile aktarmaktır. Fransızca olan bir metni İngilizce bir metne çevirmek gibi.

Ses kaydını yazıya çevirmeye ne denir?

Deşifre hizmeti, farklı bir yapı içerisinde bulunan iletinin yazıya dönüştürülmesi (dökülmesi) anlamına gelir. Bu ileti ses şekilde olduğunda ses kaydı deşifre hizmeti; video formunda olduğunda ise video deşifre hizmeti ile transkript edilir.

Konuşmayı yazıya çevirmeye ne denir?

Kelime olarak transkripsiyon birçok farklı alanda kullanılmaktadır, ancak dilbilimde konuşmayı metne dönüştürme (deşifre etme) sürecini tanımlar. Ses transkripsiyonu, metin içeren bir transkript dosyası elde etmenizi sağlar.

Röportaj deşifre ne demek?

Röportaj Deşifre Yöntemleri Transkripsiyon ses kaydını yazıya çevirme işlemidir. İşlem ayrıca ses transkripsiyonu olarak da adlandırılır. Ses transkripsiyonu çeşitli veri toplama yöntemlerinde kullanılsa da, çoğunlukla röportajlarda kullanılır. ... Röportajı otomatik transkripsiyon yazılımı kullanarak yazıya dökmek.