Anayasanın 17 maddesi nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Anayasanın 17 maddesi nedir kısaca?
  2. Anayasa maddeleri değiştirilebilir mi?
  3. Anayasanın 128 maddesi nedir?
  4. Anayasanın 15 maddesi nedir?
  5. Anayasanın 17 maddeleri ne zaman kabul edildi?

Anayasanın 17 maddesi nedir kısaca?

Madde 17 – Herkes, yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir. Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz. ... Madde 18 – Hiç kimse zorla çalıştırılamaz.

Anayasa maddeleri değiştirilebilir mi?

MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Anayasanın 128 maddesi nedir?

Anayasanın 128 inci maddesinin birinci fıkrası; “Devletin, kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür.” hükmünü içermektedir.

Anayasanın 15 maddesi nedir?

Madde 15 – Savaş, seferberlik (…) [10] veya olağanüstü hallerde, milletlerarası hukuktan doğan yükümlülükler ihlal edilmemek kaydıyla, durumun gerektirdiği ölçüde temel hak ve hürriyetlerin kullanılması kısmen veya tamamen durdurulabilir veya bunlar için Anayasada öngörülen güvencelere aykırı tedbirler alınabilir.

Anayasanın 17 maddeleri ne zaman kabul edildi?

1924 Anayasası | Anayasa Mahkemesi.