Orkide çiçeği nereyi sever?

İçindekiler:

  1. Orkide çiçeği nereyi sever?
  2. Orkidenin çiçekleri döküldükten sonra ne yapmalı?
  3. Orkide nasıl bir ortamda olmalı?
  4. Orkidenin dökülen yaprakları tekrar çıkar mı?
  5. Orkide sıcak ortamı sever mi?

Orkide çiçeği nereyi sever?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Doğu cepheye bakan yerlerde daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephede de büyüyebilirler ancak bir perde ile korunmaları sağlıklı olur.

Orkidenin çiçekleri döküldükten sonra ne yapmalı?

Eğer orkidenizin çiçekleri dökülüyorsa, yanlış orkide toprağı kullanıyor, hatta orkide toprağı yerine farklı bir toprak kullanıyor olabilirsiniz. "Orkide toprağı" konumuzda anlattığımız gibi, doğru bir toprak seçimi ile hemen orkidenizi tekrar hayata tutunmasını sağlayabilirsiniz.

Orkide nasıl bir ortamda olmalı?

Orkidenizi de saksınızı da aldıktan sonra, orkideyi yerleştireceğiniz odanın havadar ve ışık alan yapıda olması gerekmektedir. orkide direkt olarak gün ışığına maruz kalmayı sevmez. Bu nedenle gün ışığı alan bir yerde, ancak gölgede muhafaza etmeniz, bitki için en doğrusu olacaktır.

Orkidenin dökülen yaprakları tekrar çıkar mı?

Yapraksız orkidenin hayatta kalabilmesi ve yeniden yaprak çıkarabilmesi için sapının ve köklerinin sağlıklı olması şart. ... Dolayısıyla yaprakları dökülse de orkideler kökleri sağlıklıysa fotosenteze devam edebilir ve yeterince iyi durumdaysa yeni yaprak çıkarabilir.

Orkide sıcak ortamı sever mi?

Orkide çiçeği ve gün ışığı Orkideler için direk gün ışığı yapraklarının yanması ve zamanla bitkinin kuruması anlamına gelir. Orkideler sıcağı sevmezler nedeni ise orkidelerin nemi sevmesi. Mutfak ya da banyo gibi nemli ortamda çok kolay ve hızlı büyürler.