Cıvıl cıvıl nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Cıvıl cıvıl nedir TDK?
  2. Cıvıl cıvıl Türkçe kökenli mi?
  3. Cıbıl olmak ne demek?
  4. Cıvık ne anlama gelir?
  5. Uygar Türkçe kelime mi?
  6. Sivil ne demek TDK?
  7. Cibili şak şak şak ne demek?
  8. Laubali ne demek?
  9. Uygarlık kelimesi nereden gelir?
  10. Uygar ülke ne demek?
  11. Sivil toplum anlamı nedir?
  12. Arnavut Şevket ne zaman öldü?

Cıvıl cıvıl nedir TDK?

Cıvıl cıvıl nedir TDK? cıvıl cıvıl sf. 1. Canlı, neşeli: “O oyunlar, o cıvıl cıvıl söyleyişler... Mezar derinliklerinden geliyordu onlar.” -T.

Cıvıl cıvıl Türkçe kökenli mi?

Etimoloji. Türkçeye Fransızca "civil" sözcüğünden geçmiştir. Bu sözcüğün kökeni de Latince civilis ve öncesinde de civis (vatandaş) sözcüğüdür.

Cıbıl olmak ne demek?

Cibil anlamı ne? Geçim darlığı çeken, yoksul, züğürt. Cılız, zayıf.

Cıvık ne anlama gelir?

Cıvık olmak nedir? 1. Sulu ve sıvaşık bir durum almak: “Hamur cıvıklaştı.” 2. mec. Lâubâlileşmek, sululaşmak: “İçkinin etkisiyle cıvıklaştı.”

Uygar Türkçe kelime mi?

Cumhuriyet döneminde türetilmiş, Türkçe kökenli genç bir kelimeuygar”. ... Eski Türkçede “ud-” kökü “peşisıra gitme”, “izleme” anlamına gelmiş.

Sivil ne demek TDK?

1. Askerî olmayan: Sivil savunma. ... Asker sınıfından olmayan (kimse). 3. Özel bir biçimde olmayan, üniforma olmayan (giysi): “Arkasında siyah şayaktan bir sivil elbise vardı.” -R. N. Güntekin.

Cibili şak şak şak ne demek?

(Ar. cibillet “yaratılış”ın nispet eki -і almış şekli cibillі) Yaratılıştan, doğuştan gelen, fıtrî, tabiî, doğal: … Bu irsî ve cibillî / Necdet sana bir cedd-i baîdin şeref-âver / Bir tuhfesidir… (Tevfik Fikret).

Laubali ne demek?

Laubali kelimesi TDK açısından, 'Saygısı ya da çekinmesi olmayan' şeklinde ifade ediliyor. Aynı zamanda senli benli kelimesi üzerinden de anlatmak mümkün. Laubali Ne Demek? Saygı ve seviyeyi koruyamadan bir anda samimi olmaya çalışan kişilere laubali denmektedir.

Uygarlık kelimesi nereden gelir?

Uygarlıkkelimesinin kökeni latince “civitas” kelimesinden türetilmiştir. Civitas'ın kelime anlamı hem “bir yerleşim yeri olarak kenti”, hem “burada yaşayan insanların hukuki durumunu” (devlet) ve hem de “insan topluluğunu” (cives) ifade eder.

Uygar ülke ne demek?

Uygarlık veya medeniyet, bir ülke veya toplumun veya diğer zeki canlı türlerinin, maddi ve manevi varlıklarının, düşünce, sanat, bilim, teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder. Uygar kelimesi, yerleşik hayata ilk geçen Türk kavimi olan Uygurlardan gelmektedir.

Sivil toplum anlamı nedir?

Sivil toplum, halkın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda kolektif ve bağımsız bir şekilde hareket eden kuruluşlardır.

Arnavut Şevket ne zaman öldü?

1946 yılında İsviçre'nin Zürih kentinde öldü ve Roma Protestan Mezarlığı'na gömüldü.