Nektarin yaz meyvesi mi?

İçindekiler:

  1. Nektarin yaz meyvesi mi?
  2. Nektarin hangi mevsimde olur?
  3. Nektarin ne zaman bulundu?
  4. Nektarin melez mi?
  5. Nektarin hangi illerde yetişir?

Nektarin yaz meyvesi mi?

Nektarin, şeftalinin tüysüz hali olarak bilinir. Aslında şeftalinin uğradığı doğal bir mutasyon sonucunda oluşan bu meyvenin latince ismi Prunus persica nucipersica dir. ... Reçel,marmelat ve meyve suyu yaparken kabuklarının soyulmaması önerilir. Nektarin bir yaz meyvesidir.

Nektarin hangi mevsimde olur?

Nektarinin mevsimi ve saklanması Bahar aylarında çiçek açan nektarin, yaz mevsiminin başında olgunlaşmaya başlar. Haziran ile ağustos ayına kadar marketlerde, manavlarda ve semt pazarlarında bulunabilir. Nektarin saklanmak istendiğinde önce yıkanır ve kurulanır.

Nektarin ne zaman bulundu?

Amerika'ya 16. yy. ' da İspanyol gemicileri tarafından götürülmüştür. Amerika'nın hem kuzey ve hem de güneyinde yetişmekte olup, Avustralya ve Yeni Zellanda'da en fazla yetiştirilen meyve türüdür.

Nektarin melez mi?

Nectarina olan nektarin, genellikle şeftali ve erik melezi sanılır. Oysa nektarin, olgun bir şeftali büyüklüğünde, tüysüz, rengi kırmızıya daha yakın ve daha sert bir meyvedir. Nektarin kendine özgü yapısıyla bildiğimiz şeftaliden kolayca ayırt edilebilir.

Nektarin hangi illerde yetişir?

Ülkemizde en çok bursa ve Akdeniz bölgelerinde tarımı yapılır. Ayrıca meyvenin suyu çıkarılarak meyve suyu yapılır. Bu meyvenin ekonomik değeri yüksek olup çok tüketilmektedir. Prunus persica.