Ağaç yonga ne demek?

İçindekiler:

  1. Ağaç yonga ne demek?
  2. Pişmanlık ne demek TDK?
  3. Canımın parçası ne demek?
  4. Yonga nerede kullanılır?
  5. Uygarca ne demek TDK?
  6. Pişmanlık ne demek türkçe?
  7. Uygarca anlami nedir?
  8. Pişmanlık cümleleri nedir?

Ağaç yonga ne demek?

Çevremizde bulunan ağaç, odun, dal, tahta gibi ürünlerin ağaç öğütücü veya ağaç yonga makinası adı verilen makinalarla işlenerek yongalanması ve boyutunun küçültülmesi sonucu ile çıkan parçalara "Yonga" veya "Cips" adı verilir.

Pişmanlık ne demek TDK?

Yaptığı bir işin veya davranışın olumsuz sonucunu görerek üzülen, nadim.

Canımın parçası ne demek?

söylendiği kişiye duyulan sevgiyi belirten coşkulu tabir.

Yonga nerede kullanılır?

Yonga levha isimli malzeme dayanıklı olması sebebi ile çok fazla tercih edilmektedir. Mutfak dolabı, banyo dolabı, kapaklar, yatak odası, salon mobilyaları ve farklı diğer kullanım alanları ile tüm yaşam alanlarında sıklıkla tercih edilmektedir.

Uygarca ne demek TDK?

a. 1. Uygar olma durumu, medeniyet, medenilik. ... Bir ülkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, fikir, sanat çalışmalarıyla ilgili niteliklerinin tümü, medeniyet: “Gerçekten, uygarlık nimetlerinin gençlere bir faydası oldu ama daha çok bundan büyükler istifade ediyor.” -H. E.

Pişmanlık ne demek türkçe?

Pişmanlık bir insanın geçmişteki davranışlarından hoşnut olmama duygusudur. İnsanın belirli bir eylemi yerine getirdikten sonra üzüntü, utanç, mahcubiyet veya suçluluk karışımı bir duygu hissetmesi; "Keşke öyle yapmasaydım!

Uygarca anlami nedir?

Fikir, sanat ve endüstri alanlarında çok büyük bir gelişme göstermiş olan, medeni, mütemeddin.

Pişmanlık cümleleri nedir?

Pişmanlık ifade eden cümleler; bir kişinin yaptığı bir işten, söylediği bir sözden veya kendisini sorumlu hissettiği herhangi bir durumdan dolayı söylenen cümlelerdir. Bu cümlelerde genellikle “Keşke yapmasaydım, demeseydim…” gibi anlamlar bulunur.